Az eheti epizód kevésbé húzott fel, mint a múlt heti butaságai, cserébe unalmas volt a kezdetektől a végéig. A lehetőség ismét benne volt, hogy nagyot szóljon, de a készítők vagy nem merik meglépni azt, amit kell, vagy alapból nem is gondolnak rá – és nem tudom eldönteni melyik a szörnyűbb.

Fear the Walking Dead S02E05.4

Miután Jackék elrabolták Aliciát és Travist, Danielék szépen elkapták az őket túszul ejtőket, és megmentették Strandet is. A haditervük pedig megszületett, a még élő fogoly cseréje a többiekért. Daniel volt hivatott kiszedni a srácból mindent, ám az olyan ostoba, és persze elkeseredett, hogy tudtán kívül mindent elmondott, amire szüksége volt Danielnek, pedig ő csak annyit tett, hogy ellátta a sebét. A kiszabadító akció előtt azonban Madisonnak el kell érnie, hogy strand új vendége ne akarjon azonnal Mexikóba menni.

Eközben Alicia az új „főnökével” Connorral ismerkedik, aki valóban kedvesen viszonyul a lányhoz, sőt még steaket is süt a számára. De Aliciát egyszer elég volt becsapni ahhoz, hogy ne higgyen el többet az ittenieknek, köztük Jacknek sem, aki azonban teljesen belehabarodott a lányba. Alicia így a legújabb munkafeladata során ráveszi a fiút arra, hogy látogassák meg Travist, és talán azt is eléri, hogy ennél kicsit többet tegyen meg a fiú. Travishez ráadásul egy ismerős látogató érkezik, aki választ ad a miértekre is.

Fear the Walking Dead S02E05.3

Ahelyett, hogy megint dühösen néztem volna az epizódot, most viszonylag higgadt maradtam, ehhez pedig nagyban hozzájárult, hogy semmilyen valódi csavar vagy meglepő esemény sem történt negyven perc alatt, ami kissé kiábrándító. A korábban olyan remek sorozat, most már annyira sem mozgat meg, mint egy tévéreklám, és nem tudom eldönteni, hogy mivel járok rosszabbul: ha rossz, vagy ha unalmas.

Fear the Walking Dead S02E05.2

A Fear the Walking Dead stábja pedig egy-egy pillanatra érdekes dolgokat pendített meg, de sajnos ezeket futni hagyták. Chris Salazar kiakadása, és az, hogy ezt egyedül Daniel érti meg valami olyasmi, ami egy komoly drámai irányvonalat indíthatott volna be. Daniel, mint korábbi vallató tud törődő is lenni, ugyanakkor egy tizenéves miképpen válik gyilkossá is egy nagyon érdekes és merész húzás lett volna. Madison karaktere még mindig lavírozik a buta anyatigris, és a még butább jótét lélek között, utóbbinál pedig nem anyaként viselkedik – és pontosan ezzel a kettőséggel válik igazán hiteltelenné a karakter.

Fear the Walking Dead S02E05.1

Nick az egyetlen lassan, aki hajlandó gondolkozni, és megtenni azt, amit meg kell mások és önmaga védelmének érdekében. Bátyjához hasonlóan Alicia is kezdi megérteni az új világ szabályait – a kisebb monológját ezzel kapcsolatban szintén érdemes lett volna kifejteni, nem pedig csak elbagatellizálni. Sajnos ez a széria a második évad kezdete óta mélyrepülésben van, és nem tudom sikerül-e valaha visszatérni arra a szintre, ami az első évadban volt.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .