bigbang9.24.1

Epizódnak nem rossz, évadzárónak viszont egy kicsit gyenge.

Hogy kibékítse anyósát, Penny belemegy, hogy ismét megesküszik Leonarddel, amibe az elég hamar bele is megy, így kezdetét is veszi a nagy esemény megszervezése. Az első probléma viszont már akkor felmerül, mikor Leonard meghívja az apját (Judd Hirsch), akinek kapcsolata az anyjával válásuk óta… hát, nem éppen rózsás. Mindeközben Sheldon nem egészen fogja fel, hogy kikről is szól ez az esemény, így meghívja a saját anyját is. Amire viszont az egyik srác sem gondolt, az az, hogy Leonard apja és Sheldon anyja milyen gyorsan megtalálja majd a közös hangot. Mindeközben alighogy kiderül, hogy a srácok navigációs rendszere működik, Howard e-mailt kap a katonaságtól, akik szeretnének találkozni vele a találmányával kapcsolatban – Howard erre természetesen teljesen beparázik, és rögtön azon kezd aggódni, hogy a katonaság el fogja őt tüntetni.

bigbang9.24.2

Szinte el sem hiszem, hogy milyen gyorsan el is szállt ez a szezon – mintha csak tegnap írtam volna arról, hogy mi volt Penny és Leonard esküvőjén, erre most már szinte az összes teljes évados sorozat a fináléjára készül, rendesen őrölve a nézők idegeit. Ám de most nézzük, hogyan is zárta a szezon a Big Bang!

Mint ahogy azt a bevezetőben is mondtam, összességében nem volt rossz ez az epizód, sőt, kifejezetten sok jó ötlet volt benne. Az általában alapból működik, ha összeeresztik a srácok szüleit, Leonard apjának megjelenése pedig még plusz lendített egyet az egészen. Judd Hirsch jól hozta a karaktert, és az is tetszett, amit Mary Cooperrel műveltek, főleg, amikor Beverlyn élesítették a nyelvüket. Mondjuk Marynek önmagában is voltak jó beszólásai – ő tipikusan az az alak, akit a való életben gyűlölnék, karakterként viszont kifejezetten kedvelem, mert kifejezetten szórakoztató szélsőségeket hoz be a sztoriba. A megújított eskü is jó ötlet, meg minden, csak… valami hiányzott.

"The Convergence Convergence" - Pictured: Leonard Hofstadter (Johnny Galecki), Beverly (Christine Baranski), Penny (Kaley Cuoco), Alfred (Judd Hirsch), Mary (Laurie Metcalf), Sheldon Cooper (Jim Parsons) and Amy Farrah Fowler (Mayim Bialik). Chaos ensues when Leonard's recently divorced parents, Alfred (Judd Hirsch) and Beverly (Christine Baranski), and Sheldon's devoutly religious mother, Mary (Laurie Metcalf), come to town. Also, Wolowitz and Koothrappali think the government is out to get them when they are contacted about their guidance system, on the ninth season finale of THE BIG BANG THEORY, Thursday, May 12 (8:00-8:31 PM, ET/PT) on the CBS Television Network. Photo: Michael Yarish/Warner Bros. Entertainment Inc. © 2016 WBEI. All rights reserved.

Úgy éreztem, mind Leonardék, mind Howardék szálának esetében – erről még később bővebben –, mintha egy (akár évadzáró) duplarész első fele lett volna az epizód, ami vázolja az alaphelyzetet, hogy aztán a második rész feloldja a konfliktust. Viszont nem volt második epizód, így bár cuki volt, amit láttunk, a lezárás – és vele együtt a tényleges „esküvő” – elmaradt.

És Howardékkal is ez a helyzet: Howard pánikol és retteg, és lassan Bernie-t és Rajt is magával rántja, ami szintén vicces helyzetekhez vezet, csakhogy ez az egész sztori nem megy sehová sem. Nincs se cliffhanger, se fordulat, se tényleges lezárás, csak egy random ponton félbemarad a sztori, ami ugyan vicces, csak nem vezet sehová. Nem derül ki, hogy pontosan mit is akar a kormány Howardtól, sem az, hogy végül hogyan is sikerült Leonardék második esküvője.

"The Convergence Convergence" - Pictured: Beverly (Christine Baranski), Amy Farrah Fowler (Mayim Bialik) and Sheldon Cooper (Jim Parsons). Chaos ensues when Leonard's recently divorced parents, Alfred (Judd Hirsch) and Beverly (Christine Baranski), and Sheldon's devoutly religious mother, Mary (Laurie Metcalf), come to town. Also, Wolowitz and Koothrappali think the government is out to get them when they are contacted about their guidance system, on the ninth season finale of THE BIG BANG THEORY, Thursday, May 12 (8:00-8:31 PM, ET/PT) on the CBS Television Network. Photo: Michael Yarish/Warner Bros. Entertainment Inc. © 2016 WBEI. All rights reserved.

Persze lehet, hogy mindezekre majd a következő szezonban fény fog derülni, de akkor is indokolatlannak érzem a négyhónapos szünetet a kettő közt. Sokkal jobb lett volna, ha a szezon kap még egy epizódot, amiben az írók lezárhatják ezt az esküvői szálat, meg Howard katonaság-ügyét, mert így olyan felemás az egész – ugyanis van egy egészen jó epizódunk, ami viszont képtelen rendesen lezárni az évadot.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .