A The 100 eddig minden alkalommal brutális fináléval szórakoztatta a közönséget, nos, ez a harmadik évadban sincsen másképp: a történet durvul, az ellenségek száma növekszik, ahogy a halottaké is, de vajon mi kell ahhoz, hogy legyőzhesse az ember az emberiség elpusztítóját?

The 100 S03E015.4

Miután Luna kidobta Clarke-ékat, Bellamy javaslatára Árkádia felé vették az irányukat, hogy a csapat ismét egyesülhessen, és együtt találják ki a menekülési útvonalat. most, hogy Luna visszautasította őket nem maradt más esélyük hátra, min a futás. Ám egy korábbi ellenség felbukkanása egészen más perspektívába helyezi a jövőt, és talán akad még egy utolsó esély Alie legyőzéséhez. Ehhez azonban olyat kell tenni, amit senki nem kíván: bemenni az oroszlán barlangjába.

Árkádiában a terv megszületik: míg Clarke a Lánggal foglalkozik, Bellamyék védik őt, addig Raven és Monty Alie programkódjába próbál ismét betörni. Csakhogy az árulóra senki sem számított, így pedig a gondosan előkészített terv csapdává alakul. Azonban még Polisban is akadtak olyanok, akik nem vették be a chipet, így pedig talán lehet esély, csakhogy a lehetőségek percről percre, és emberről emberre fogynak.

The 100 S03E015.1

Ezúttal egy, lineáris szálon haladt végig a történet, de ez bőven elég volt ahhoz, hogy többször is megakadjon a levegő. Clarke és Bellamy terve remek a Lánggal kapcsolatban, csakhogy ezt már az áruló is tudja, így pedig a helyzet nagyon gyorsan megváltozni látszik. A világ összeesküdött a Százak ellen, akiket a Földre küldtek le, hogy vajon lakható-e a bolygó – erre pedig Jasper adja a legkivallóbb választ.

The 100 S03E015.2

Clarke és Bellamy kapcsolata sok hullámvölgyön ment keresztül, ám mostanra bizonyos, hogy bizalmuk egymás iránt töretlen. Mindketten a sajátjaik védelmében tesznek meg szörnyű dolgokat, még akkor is, ha ezzel őket is elveszíthetik, önmaguk pedig szörnyekké válnak. Clarke ereje a kínzások során mutatkozott meg igazán: mindkét színésznő csúcsjelenete az eheti. Bellamy pedig egy régóta esedékes kibékülést ejt meg egy olyan karakterrel, akivel már jó régen nem találkozott, és aki mindig is a kedvencem marad – bár az első évad óta a kedvencek köre igen csak kibővült.

Alie-t alakító Erica Cerra is kitett magáért, már korábban is lenyűgöző alakítást nyújtott, szinte alig mutatott érzelmet, így téve hitelessé a mesterséges intelligenciát, de most, ahogy Clarke-ot figyelte, eszköztárába a kérdő tekintet is bekerült, mintha egy számítógép éppen a miértet kutatná, de nem találná a választ. A The 100 castingja nem is találhatott volna jobb színésznőt erre a szerepre – már az Eurekában is ő volt a kedvencem Lupóként.

The 100 S03E015.3

Az alkotók megint merészek voltak, és olyan csavarokat hajtottak végre az epizód alatt, amihez kellet a gyomor illetve a fifika is. Sajnos az eheti epizód csak a jövő hetivel lesz teljes, aminek az intrója igazi nagy durranást ígér, csak legyen elég szufla a tüdőnkben, hogy kibírjuk!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “The 100 S03E015 – Perverse Instantiation: Part One”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .