Elég durva cliffhangerrel ért véget a múlt heti epizód, hőseink pedig olyan kulimászba csöppentek bele, amiből talán nincs többé kiút. De a végzet hozta számukra ezt a sorsot, vagy a saját akaratuk? A tét egyre nagyobb, és most már nemcsak az emberiség jövője van veszélyben, hanem a végzet is!

A csapat nagy része az Időmesterek börtönében „pihen”, vagyis pihenne, ha nem éppen Micket citálnák ki onnan, akivel feltett szándékuk fogva tartóinak, hogy ismét Kronosszá alakítják át, vagyis a legrettegettebb fejvadásszá. Mick korábban a bosszú miatt bírta megtartani józan eszét, de mivel már nem haragszik volt társára, így sokkal nehezebb dolga van, az azóta ráadásul fejlesztett eszközzel szemben.

Legends of Tomorrow S01E15.1

Rip Hunter kapitánynak pedig az Időmesterek elmagyarázták a legnagyobb titkot, amit birtokolnak. Vandal Savage győzelmét ők maguk segítették elő, méghozzá a nagyobb jó érdekében. Egy idegen faj, a Thanagar a jövőben meg fogja támadni a Földet, és a bolygó, illetve az emberiség ezt csak akkor élheti túl, ha egy kézben összpontosul az irányítás, a választottjuk pedig Savage. Ráadásul az is kiderül, hogy Rip és a csapat akarata komoly befolyás alatt állt az egész küldetés során, ami így megkérdőjelezi a létezés és a szabad akarat alaptörvényeit. De vajon ezzel a tudattal Rip képes lesz együtt élni, és döntéseket hozni – hiszen minden gondolata mögött ott lesz a kétség, hogy sajátja-e?

A múlt heti rész óta szinte egybefüggnek a Legends of Tomorrow epizódjai, de ez a fináléban teljesen ésszerű. A nagy csavarok csak úgy ömlenek a nézők nyakába, és amint sikerül ezeket felfogni, sok korábbi tett és furcsaság is értelmet nyer. Az Időmesterek árulása talán az egyik legkomolyabb csavar, hiszen végig abban a hitben volt a kapitány, hogy Vandal egyedül ilyen erős, de így már egyértelmű, hogyan volt képes akár évszázadokig rejtőzni előle.

A harc ezúttal komolyabb szintre lépett, és egymásnak engedték az alkotók a rosszat a nagyobb jó érdekében a rosszal – vajon lehet-e valaha bárkinek is ekkora befolyása, szabad ilyet engedni egyáltalán? És mi van, ha hiába minden számítás és lehetőség, valami hiba csúszik, és az előre eltervezett jövő nagymértékben megváltozik. Rip Hunter is ugyanezeket a kérdéseket tette fel magának, és a válaszra senki sem számított.

Legends of Tomorrow S01E15.4

A humor ezúttal kevés szerephez jut, és ezzel egy időben a dráma és a tragédia kap nagyobb hangsúlyt, ami így még erőteljesebbé teszi a hátralevő finálét. A széria immáron eszméletlen tempóval száguld a végkifejlet felé, ami egyúttal előrevetíti a jövő évad konfliktusát is, miközben lezárást ígér a mostani évadra. Na, igen, így kell pörgős sorozatot csinálni!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .