Bár még mindig túlságosan elaprózott a történet, legalább látom a készítők igyekezetét, hogy ne csak ledarálják az eseményeket, hanem művészi értékeket adjanak és rendes, minőségi időt a feldolgozásra.

Game of Thrones S06E04.3

Sansa végre megérkezik a Fekete Várba, Brienne-nel és Podrickkal az oldalán. Jon meglepődve tapasztalja, hogy a lány ezúttal mennyire szívélyes vele, és ez nem csak behízelgés. Sansa valóban sokat változott az eltelt évek alatt, rájött korábbi viselkedésének hibáira, és igyekszik jóvátenni azt. Valódi családként tekint bátyjára, aki megtesz mindent, hogy az önmarcangolástól megkímélje a lányt.

Miután Ramsay lett Deres ura, levelet küldött Jonnak, melyben leírja, hogy Rickon nála van, és ha nem kapja vissza feleségét, megöli a fiút. Bár Osha komoly ellenállást és fortélyt tanúsított, Ramsay túl ravasz és kegyetlen ahhoz, hogy meg lehessen állítani. Sansa és Jon pedig meghozzák a döntést, amit talán életekkel fizetnek meg.

Game of Thrones S06E04.2

Meereen bajban van, a hajóflotta leégett, a város lassan káoszba fullad, a többi Mesterektől felszabadított város pedig nem lehet segítségére, hiszen azokat visszafoglalták és visszaállították a rabszolgaságot. Tyrionnak így egy olyan eszközhöz kell folyamodnia, ami sem neki, sem Szürke Féregnek, sem Missandeinek nem tetszik. De a szabadságnak és a politikának is ára van, és amíg nem érkezik vissza a Sárkányok Anyja, addig tehetetlenek. Szerencsére Mormon és Daario megtalálták királynőjük nyomát, aki a Khalok előtt is megmutatja, hogy ő nem egy szimpla Khaleesi, ő egy igazi sárkány, aki vérrel és tűzzel szerzi vissza jogos trónját.

Elég sokszor panaszkodom rá, hogy a szereplők életében nem sok jó akad, úgyhogy igazán üdítő változást hozott az eheti rész, ahol mind Danynek, mind Sansának akadt valami jó az életében. Sansa Királyvár óta először van biztonságban, Jon már gyerekként is szerette a húgát, pláne most, mikor olyan kevesen maradtak, és még Sansa is ráébredt önző viselkedésére. Testvérük azonban még mindig veszélyben van, és bár Sansa Jon érzelmeire is kíván hatni, az Éjjeli Őrség parancsnoka stratégiailag is helyesen támasztja alá az esetleges katonai akciót.

Game of Thrones S06E04.1

Öröm az ürömben Brienne rajongója, aki olyan áhítattal néz erre a nem mindennapi nőre, mintha istennő lenne, persze Brienne nem tud mit kezdeni az imádattal, ez inkább nekünk nézőknek szól, mert lehet, hogy Királyvári mértékkel Brienne nem a megtestesült nőideál, de északon ő maga a tökéletes nő, erős vállával, kemény jellemével és szép vonásaival.

Dany kissé elcsigázva érkezett meg Vaes Dothrakba, de itt sem hazudtolta meg királyi vérét. Keményen bánt a Khalokkal, és tisztelettel a többi Khaleesivel. Terve azonban csak akkor állt igazán össze, mikor a várva várt segítség megérkezett, és egy olyan láncreakciót indított be, aminek már az apró lépései is önmagukért beszélnek.

Game of Thrones S06E04.4

Igen, kissé megint elapróztak pár részt – és lehet, én vagyok az egyetlen, akit hidegen hagy a Vas-szigetek gondja, helyette néztem volna még Meereen tárgyalásait –, de a készítőknek tényleg nehéz dolguk van ennyi szállal, szereplővel és történéssel, de látszik, hogy igyekeznek visszahozni az első évadok hangulatát.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .