Nem tudom, mit mondhatnék még a sorozatról, amit már korábban nem mondtam el? Az ellaposodás és logikátlanság már olyan mértéket ölt, ami nem csak dühre vagy unatkozásra késztet, hanem arra is, hogy elkaszáljam a sorozat heti megtekintését, és csak évadkritikát írjak róla – ez eddig csak egy sorozattal fordult elő velem, méghozzá a szörnyen ócska, sci-finek kikiáltott Extanttel.

A várva várt úti cél közeleg, azonban nem mennek egyszerűen a dolgok, hiszen a katonaság lezárta a mexikói határt, Louisnak pedig csupán két emberre van pénze az átjutáshoz. A dolog nagyon balul sül el, Traviséknek el kell bújniuk a gépházban, de még ez sem tűnik elégnek, és katasztrófába torkollik a megegyezés. A csapat ezért úgy dönt, a szárazföldön közelítik meg a menedéket. A szárazföldi út pedig még nagyobb veszélyeket rejt, mint a vízi. A templomnál történtek árnyként kísértik őket, és ez az árny morog, hörög és harap. Az ígért menedék sem pont olyan, mint amilyennek ígérkezett, és bár a személyzet kedves, a terület tökély, az ellátás pedig pazar, vannak dolgok, amikben hiányosságot szenvednek.

Fear the Walking Dead S02E06.2

De nem csak a hellyel vannak gondok, Chris lassan kezd szociopata vonásokat felvenni, amiket csak Alicia és Madison vesznek észre, Travis hajthatatlan a fiával kapcsolatban. Nick pedig kezdi átértelmezni az életet és a létezést, melyben egy olyan tanítója akad, aki talán rossz irányba viheti a fiút. Strandnek pedig élete legnehezebb döntését kell meghoznia.

A Fear the Walking Dead a második évad kezdete óta lapos, egyre unalmasabb, és most már a logikát is nélkülözi (arról már nem is beszélve, hogy a Walking Dead második évadát majmolja). A történések felgyorsultak a mexikói határon, de a veszteségen olyan gyorsan túlléptek, mintha mi sem történt volna, és ez egy olyan családban, ahol a legkisebb butaságért is megy a hiszti, nos, picit valótlan.

Fear the Walking Dead S02E06.3

A karakterek teljesen kezdenek szétcsúszni, ezt pedig nem a jó értelemben mondom, itt nem a világ súlyától vagy a járkáló halottaktól megy el az emberek esze, hanem konkrétan olyan ostobán viselkednek, mintha a városban történtek meg sem történtek volna, mintha csak egy családi vakáció lenne, ahol azért illik óvatosnak lenni, de nyugodtan lehet össze-vissza viselkedni.

Fear the Walking Dead S02E06.1

Az utóbbi epizódokban csak Nick és Alicia viselkedtek ésszerűen, próbáltak meg alkalmazkodni a kialakult helyzethez, azonban Nick is elkezdett egy olyan irányt, ami egy szektás sorozatban elmegy, itt viszont csak simán hülyeség. Amúgy meg ki hiszi el, hogy ezek hatan lemészárolnak egy akkora járkáló hordát, ami még Rickéknek is megfeküdte volna a gyomrát?

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .