grace12.24.1

Azt hiszem, mind egyetértünk abban, hogy a Grace Klinikának van egy alapszabálya: esküvő és szülés nem mehet le dráma nélkül. De amikor ez a kettő egy epizódban tűnik fel, az azért már túlzás.

Miután a múltkor olyan lazán megbeszélték, hogy nem is lenne rossz ötlet összeházasodni, Amelia és Owen a szezonzáróra gyorsan össze is hozza a menyegzőt. Csakhogy Amelia folyamatosan kiakad, egyszer azért, mert a családja rossz ötletnek gondolja az esküvőt, és senki sem jön el, egyszer meg azért, mert úgy érzi, Meredith sem támogatja, sőt, azt gondolja, hogy Amelia ellopja legjobb barátnőjének férjét. Aztán ebből persze lesz egy nagy összeborulás, amit meg a menyasszony és a két koszorúslány szökése követ. April, mint Owen tanúja, eközben minden kézben tart, csak éppen a gyűrűket felejti ott Meredith-nél – amikért el is megy Bennel, csakhogy Meredith lakásán rájön a szülhetnék. Jo tovább szenved azon, hogy elszúrta a dolgokat Alexszel, pedig megvolt arra az oka, hogy ne fogadja el a lánykérést, csak hát ezt nem hajlandó bevallani Alexnek. Arizona pedig kénytelen elgondolkodni azon, mit is kezdjen a közte és Callie közt lévő helyzettel.

grace12.24.2

Esküszöm, hálát adok az égnek, hogy már semmilyen érzelmi kapocs nem köt ezekhez a szereplőkhöz, mert így most őszintén röhöghetek azon, hogy milyen szappanoperákat túlszárnyaló, klisés fordulatokkal építették fel a melodrámát a fináléban. Vigyázat, szarkazmus és spoilerek következnek.

Szóval az esküvő, amiről Amelia előbb megszökik, aztán mégis visszatér rá, ami amúgy a teljes kapcsolatát jellemzi Owennel – ez tényleg folyamatosan szakítanak, aztán összejönnek, aztán szakítanak, aminek persze az a vége, hogy egy cseppet sem érzem, hogy egyáltalán együtt lennének, de hagyjuk. Akiben azonban csalódtam, az Mrs. Shepherd –vele ugye még találkoztunk egyszer a megboldogult békeidőkben, amikor még volt Kis Grey, Nagy Grey, Megcsábító meg Megkábító, és akkor egy jó fej, két lábbal a földön járó, hülyeségeket nem tűrő asszonynak tűnt. Aki erre most leordítja a lánya fejét, hogy hülyeséget csinál, és egyszerűen nem hajlandó elmenni az esküvőjére. Az a Mrs. Shepherd, akit mi évadokkal korábban megismertünk, eljött volna Seattle-be, hogy minimum beszéljen Amelia fejével – de, gondolom, a színésznő nem fért volna bele a büdzsébe. Úgyhogy maradt a dráma, az esőben futás, a jégkásázás, aztán meg a rádöbbenés, hogy igenis lehet az embernek két nagy szerelmes is életében.

grace12.24.3

Aztán ott volt April, akinek az egész terhességét lezavarták három hónapnyi játékidő alatt, ami mondjuk nem gáz, legalább gyors túlestünk rajta. Viszont, mint ahogy már említettem a bevezetőben, ez sem mehetett le dráma nélkül, ugyanis a vajúdás Meredith lakásán indult be, és csakis Ben volt April mellett – akinek az utolsó kismama páciense meghalt, ezt ne felejtsük el. De azért April eldöntötte, hogy márpedig ő nem fogja megkockáztatni, hogy a kocsiban szüljön, úgyhogy ő inkébb Meredith szőnyegére fogja pottyantani a babát. Csakhogy aztán meg jött az, hogy a gyerek farfekvéses, úgyhogy császározni kell. Hogy hol? Hát természetesen a konyhaasztalon! Komolyan mondom, ez már annyira abszurd, és hatásvadász, és…  és… És én már nem is találom a szavakat. Inkább csak röhögök, mert máshogy nem tudom végignézni a jelenetet, ahogy Ben egy konyhakéssel felvágja April hasát. De ez már tényéeg olyan szinten túl van az ésszerűség határán, hogy esküszöm, hogy a Jacksont alakító színész, aki a sztori szerint telefonon keresztül adja az instrukciókat, képtelen volt megállni vigyorgás nélkül.

És akkor ott van Callie és Arizona, akikre azonban valóban ki vagyok akadva. Mivel mit is húztunk-vontunk már epizódokon keresztül? Callie ne vigye Sofiát New Yorkba, mert az rossz lenne a gyereknek. Mármint ez lenne az alaptétel, hogy ne szakítsuk ki a gyereket a környezetéből, ha nem muszáj, ezért perelt Arizona a teljes felügyeleti jogért, és erre most mit tesz? Vesz két repülőjegyet Callie-nek, hogy tessék, menj New Yorkba, legyél a nőddel, vidd a gyereket is, de aztán hétvégére hozd vissza. Tehát a lényeg, hogy ez az egész nem Sofiáról szólt, mert most sem azt teszik, ami neki jó lenne (mert uk-muk-fuk elcipelik az ország másik felébe, kiszakítják az otthonából, el a barátaitól, hogy aztán egy évig ide-oda ingázzon), hanem arról, hogy Arizonának lelkiismeret-furdalása lett, és azért inkább békíti Callie-t, minthogy azt tenné, ami igazán jó a gyereknek.

grace12.24.4

Amúgy Jónál behozták a klasszikus „nem mehetek hozzád, mert már férjnél vagyok”–szálat, amit persze – mivel Jóról van szó – megspékeltek egy adag házasságon belüli erőszakkal, amiről persze senki sem tud, mert miért is ne? Ja, aztán meg Alex kompromittáló helyzetben találta Jót és DeLucát, csak hogy még nagyobb legyen a dráma. És ha ez még nem lenne elég, Stephanie történetszálának – annak, hogy elvesztette a nagy szerelmét – végül semmi hozadéka nem lett, pedig arra számítottam, hogy majd ez vezet a nagy távozásához. Helyette azonban Callie távozik, de azt is csak Shonda Rhimes and Sara Ramirez tweetjeiből lehet tudni. Ja, de legalább Ben és Bailey kibékültek.

És ha esetleg ez még mindig nem verné ki a biztosítékot? Az epizód utolsó jelenetében Maggie bevallja Meredith-nek, hogy tetszik neki Riggs. Akivel, ugye, Meredith éppen most feküdt össze. Meglepetés! (Avagy hogy feledkezik meg a Grace Klinika arról, hogy ő tulajdonképpen egy kórházsorozat, és megy át totál szappanoperába.)

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .