Ha valaki azt hitte, Shaw-tól meg lehet szabadulni, az tévedett. Ennek a csávónak mindenhol van valakije és Domékat még az amnesztia sem menti meg. És ezzel itt is van a jelenlegi utolsó Halálos iramban-film – és az egyik legtöbbet kritizált.

halalosiramban71

Dominic (Vin Diesel) és a többiek megkapták az előző részben beígért amnesztiát és ezzel haza is értek. Mondhatni egészen idilli életet szereztek vissza, Brian (Paul Walker) élvezi az apaság örömeit, Letty (Michelle Rodriguez) pedig igyekszik visszanyerni az emlékeit. Azonban a hatodik rész rosszfiúja nem bocsát meg könnyen és ezúttal a testvére ered kedvenc autósaink nyomába – cseppet sem barátságos céllal. Hobbs és a Toretto-ház felrobbantásával el is kezdődik a hajsza, melyben ezúttal a rendőrség segít a srácoknak némi viszonzás fejében. A feladatuk, hogy elkapjanak egy Mose Jakanade nevű fickót, és hogy megvédjenek egy lányt. Így köt ki a kis csapat Abu Dhabiban – amúgy ennél a résznél szól a legjobb zene – és kezdődhet a bűnüldözés- repülő autók, Ronda Rousey, napsütés. Minden, mi szem-szájnak ingere.

halalosiramban72

A legtöbb kritika azért érte a filmet, mert túlzásokba esik. Nos, még ha szeretném, sem tudnám megcáfolni ezt a tényt – szerencsére nem is akarom. Viszont azt nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy azért az első Halálos iramban-film óta rengeteget fejlődött mind a mozi, mind a filmezés technikája. A közönség pedig egy olyan „állatfaj”, amely mindig nagyobb és még nagyobb dolgokat akar. Ennek a készítő kénytelen megfelelni – és a Halálos iramban 7 megfelelt. Akkorákat repül az autó, amekkorát nem kéne, Dwayne Johnson meg egy egyszerű ráfeszítéssel letöri a gipszét – szerintem ez tök dögös volt.

A filmet egyébként sem volt a legegyszerűbb elkészíteni, hisz – mint ahogy azt a legtöbben valószínűleg tudjátok – Paul Walker időközben elhunyt. Az ő emlékére készült is egy meglehetősen szép befejező jelenet is – ami szintén kapott hideget-meleget. Szerintem kifejezetten szépre sikerült, nekem különösen megmelengette a szívemet, mivel többek között ezeken a filmeken nőttem fel. Kicsit olyan volt, mintha az én emlékeim is lennének. A durva egyébként az, hogy Walker halála óta én addig nem akadtam ki, amíg ez a bizonyos kis emlékjelenet nem került elém, valahogy, mivel ő azért mégsem az ismerősöm, nem igazán fogtam fel a dolgot. A baj reggel érkezett, amikor rádöbbentem, hogy nincs több Paul Walkeres iram és közvetlenül ébredés után elkezdtem bömbölni az ágyamban. Ciki? Na, nem baj.

halalosiramban73

A filmben még azért fontos megemlíteni Jason Stathamet is, akit méltán szeretünk sokan. Ezúttal ráosztották a rosszfiú szerepét, amit kiválóan hozott. Nem nagyon hasonlítanak mondjuk a filmbéli testvérével, de annyi baj legyen, karakterrel kiválóan behozta ezt a hiányosságot. Persze azt eddig is tudtuk, hogy a csávó tud vezetni – meg a dublőrei is – hiszen ezt már láttuk tőle korábban is. Egészen aranyos húzás, hogy megint kvázi autóversenyzős filmbe került.

Amit még direkt a végére hagytam, az nem is igazán a filmhez kapcsolódik. Nem sokkal a film megnézése után futottam bele ebbe az eseménybe. Vin Diesel ugyanis beült az egyik moziba, amikor vetítették, és borzasztó aranyos módon tartott egy beszédet a nézőknek Paul Walkerről. Nem is igazán bírta könnyek nélkül a dolgot – de mindez nem is meglepő. Ha még a nézőknek is hiányzik, akkor neki aztán pláne.

halalosiramban74

Nem ad többet a film annál, amit elvárunk, de ez nem A zongoralecke. Lehet ezt hibának tartani, vagy jónak, viszont szórakoztatásra tökéletesen alkalmas, akik pedig szeretik a filmsorozatot, azoknak bizony kötelező darab mind a polcon, mind a lejátszóban.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .