Vártam is meg nem is a The 100 harmadik évadának záró epizódja, vártam, mert tudtam, hogy nagyon jó lesz, hiszen itt csúcsosodik majd ki minden harc, minden frusztráció, nem vártam, mert elég rosszul viselem, ha egy történetnek vége szakad, ugyanakkor tartottam tőle is tőle, hiszen nem láttam utána a jövőt. Nos, ez a jövő azóta felvázolódott és még inkább várom a negyedik évadot, ami legalább ennyire nagyszabásúnak ígérkezik, mint az előző kettő.

The 100 S03E16.1

Clarke és csapata fennrekedt a fellegvár legtetején, a Parancsnok tróntermében, menekülési esélyük nincs, Alie emberei pedig folyamatosan azon dolgoznak, hogy bejussanak hozzájuk és megszerezzék a Lángot. Clarke az utolsó dologgal próbálkozik, amit tehet: feléleszti anyját a Fény városának révületéből, ugyanis szüksége van az orvosi táskájára és tudására. Ugyan Ontari elméje már nem épp, így használhatatlan lenne a Láng számára, viszont Clarke-é még megfelelő, csak hát a vérével van a probléma, azáltal a Mount Weather trükkjéhez folyamodnak.

The 100 S03E16.3

Clarke-nak így minden segítségre szüksége van, amíg ő egy nem valós világban próbálja meg megállítani Alie-t. Eközben Raven is kiszúrja őt a programkódok között, és igyekszik a lány segítségére lenni. A valódi világban pedig Polis minden lakosa azért harcol, hogy megszerezhesse a Lángot, és ehhez a legkülönfélébb eszközökhöz nyúlnak. Alie mindent bevet a siker érdekében, így Bellamynak nehéz dolga van, ha tartani kívánja a helyzetet, amíg Clarke megtalálja a megoldást.

Kedvelem Clarke-ot, és pont ezért nehezményeztem mindig is, hogy az ő rokonai (vagyis csak az anyja) mindent túlélnek, ám ezúttal a készítők nem ezt használták fel, hanem Abby tudására volt szükség, így érthető, miért is kapott még egy esélyt a nő. Clarke ötlete már valamelyest várható volt, hiszen ha nem találni több Nightbloodot, akkor „csinálni” kell egyet – bevallom nekem a szérum jutott eszembe, amit Becca használt magán, de Clarke ötlete sem kutya. A sétája során pedig olyan segítőtársakra akadt, akiket öröm volt viszont látni.

The 100 S03E16.3

A felfokozott érzelmek viharában Octavia azt tette, amit helyesnek vélt, nehezemre esik őt elítélni, hiszen Pike miatt szó szerint élete párját vesztette el, és bár nem tartom jó ötletnek, hogy akkor ejtette meg azt a vágást amikor, de megértem, hogy az utolsó pillanatban akart még tenni valamit, még akkor is, ha talán hiábavaló tett. Bellamy védelmező mechanizmusa persze itt is kapcsolt, de az utolsó pillanatban már tehetetlen volt, és talán így is volt rendjén.

The 100 S03E16.4

Clarke a sétája során fontos információt tudott meg Alie-től, ami akár örökre megpecsételheti az emberiség sorsát, a harcnak így még közel sincsen vége, és van egy olyan érzésem, hogy a Bárkára felmásolt adatokkal is lehet lesz még valami gubanc. Mindenesetre minden aggályom megszűnt, hogy lesz-e irányvonal a negyedik évadban, már csak az a kérdés, hogy győzzük-e megint az érzelmeket.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “The 100 S03E16 – Perverse Instantiation: Part 2”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .