A májusi sci-fi és fantasy találkozó ezúttal kettős érzést hagyott bennem. Két előadás is sajnálatosan elmaradt, azonban a másik kettő annyira érdekesnek bizonyult, hogy talán nem is akkora tragédia ez. Ráadásul még konferálói munkám is akadt a rendezvényen, úgyhogy nem csak dagad a mellem a büszkeségtől, mert Ixi előadott, hanem még majd ki ugrott a szívem a helyéről, úgy izgultam pár mondatért a színpadon.

13112849_1789214177964743_8418144678408988151_o

Igen a Watchaholics írója, Ixi ezúttal elhozta egyik kedvenc témáját az MMORPG-ket, és ezekről tartott egy előadást, kissé megkeverve az idővonalat a legújabb Warcraft film közeledtével és trailerének bemutatásával.  „Az MMORPG-ről szakszerűen, avagy élet a World of Warcraft előtt, alatt, helyett.” Mert igen, a WoW előtt is jócskán volt egy világ, mint a Lineage I, és az online játékok is kezdték valahol, még a mostani számítógépes korszak előtt, mikor sem szélessávú internet, sem háromdimenziós játékmód, sem Windows nem létezett. De vajon hova is tarthat ez a tendencia, van vége egyáltalán, vagy pont a szűnni nem akaró megújulás és az interakció az, ami életben tartja a műfajt, termeli az újabb gyöngyszemeket, és közösséget teremt távol élő emberek között?

Az első előadás inkább a gamereknek szólt, míg a második inkább a sci-fi szerelmeseinek. Szekeres András Márk előadása a fizika legújabb trendjét vonultatta fel az olyan egyszerűnek és triviálisnak vélt dologban, mint az űrcsaták. Nos, állíthatom, hogy közel sem egyszerű, hiszen a fizika törvényei itt is helytállnak, és bár nem mentünk bele mélyen az elméletbe, mégis a napnál világosabbá váltak az űrutazás és a csaták problémája. Ehhez pedig kellett egy előadó, aki nagyon penge a magas fokú fizikában, és egyúttal olyan szeretettel és humorral képes ezt elmondani a halhatóknak, hogy a rendezvény után hetekkel is emlékszik rá, és idézi az előadást.

Mindig is kedveltem a Meetupok kisebb látogatói hangulatát, és pont ennek volt köszönhető, hogy a kemény mag bizony elment egyet „bulizni” a BarCraft2-be, és a téma többek között a sci-fi volt, meg az új filmek és persze a játékok. Mert miről is trécselhetne egy csapat geek egy geek bárban?

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .