TimePass Meetup: 2016 Május

A májusi sci-fi és fantasy találkozó ezúttal kettős érzést hagyott bennem. Két előadás is sajnálatosan elmaradt, azonban a másik kettő annyira érdekesnek bizonyult, hogy talán nem is akkora tragédia ez. Ráadásul még konferálói munkám is akadt a rendezvényen, úgyhogy nem csak dagad a mellem a büszkeségtől, mert Ixi előadott, hanem még majd ki ugrott a szívem a helyéről, úgy izgultam pár mondatért a színpadon.

13112849_1789214177964743_8418144678408988151_o

Igen a Watchaholics írója, Ixi ezúttal elhozta egyik kedvenc témáját az MMORPG-ket, és ezekről tartott egy előadást, kissé megkeverve az idővonalat a legújabb Warcraft film közeledtével és trailerének bemutatásával.  „Az MMORPG-ről szakszerűen, avagy élet a World of Warcraft előtt, alatt, helyett.” Mert igen, a WoW előtt is jócskán volt egy világ, mint a Lineage I, és az online játékok is kezdték valahol, még a mostani számítógépes korszak előtt, mikor sem szélessávú internet, sem háromdimenziós játékmód, sem Windows nem létezett. De vajon hova is tarthat ez a tendencia, van vége egyáltalán, vagy pont a szűnni nem akaró megújulás és az interakció az, ami életben tartja a műfajt, termeli az újabb gyöngyszemeket, és közösséget teremt távol élő emberek között?

Az első előadás inkább a gamereknek szólt, míg a második inkább a sci-fi szerelmeseinek. Szekeres András Márk előadása a fizika legújabb trendjét vonultatta fel az olyan egyszerűnek és triviálisnak vélt dologban, mint az űrcsaták. Nos, állíthatom, hogy közel sem egyszerű, hiszen a fizika törvényei itt is helytállnak, és bár nem mentünk bele mélyen az elméletbe, mégis a napnál világosabbá váltak az űrutazás és a csaták problémája. Ehhez pedig kellett egy előadó, aki nagyon penge a magas fokú fizikában, és egyúttal olyan szeretettel és humorral képes ezt elmondani a halhatóknak, hogy a rendezvény után hetekkel is emlékszik rá, és idézi az előadást.

Mindig is kedveltem a Meetupok kisebb látogatói hangulatát, és pont ennek volt köszönhető, hogy a kemény mag bizony elment egyet „bulizni” a BarCraft2-be, és a téma többek között a sci-fi volt, meg az új filmek és persze a játékok. Mert miről is trécselhetne egy csapat geek egy geek bárban?

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.