Végre elértünk a nyugalmasabbnak mondott epizódhoz, és most még inkább kezdek összezavarodni. Kiderülnek dolgok, láthatjuk azt, hogy az emberiség a legnagyobb vészben is elsőnek a gerincét hagyja el, valamint az egyik legnagyobb kérdésre is megkapjuk a választ: ki lehet Mumei bátyja? Na, a mai rész mindezt elénk tárja.

koutetsujou no kabaneri s01e074

Kis csapatunk végre elért egy sértetlen Állomáshoz és megkezdik a készletek feltöltését.  Az itteni emberek furcsamód nem tekintik kívülállónak Mumei-t, akinek lesz Ikomával egy családiasabb hangvételű beszélgetése, ahol azt is megtudjuk, hogy mi volt harcias kabanerink eredeti neve.  Közben persze már szövődik az a bizonyos összeesküvés-szerű dolog  a háttérben, amiről két résszel korábban beszélt az Enokunak nevezett tag. Aztán persze kapunk némi drámát és némi kilátástalanságot ismét, de azt egy ünnepi tűzijáték hamar elűzi, hogy végül fellebbenjen a fátyol és megjelenjen maga a Fiatalúr, Biba is (kinek hangja Mamoru Miyano) – aki eddig meglepően emberségesnek tűnik.

koutetsujou no kabaneri s01e073

Akármennyire is felpofozom az akcióvadász énemet, azt be kell ismernem, hogy kellett már ez a rész a sok menekülés és halál közeli élmények után. A karaktereknek van egy kis idejük lenyugodni, átgondolni bizonyos dolgokat, meg persze a vidámabb hangvételű jelenetek sem maradhatnak ki. De, mint jó animézők már megszokhattuk, hogy nincsen menny pokol nélkül, így a Sógun (így közvetlen Biba) ellen szövetkező alakok már készülődnek a nagy színrelépéshez – ami garantáltan ismét elfogja venni Mumei bizalmát az emberek felé.

koutetsujou no kabaneri s01e072

Mint minden hasonló témával operáló sorozatban, a Koutetsujouban is már eléggé korán felmerül az a kérdés, hogy vajon hol ér véget az ember és hol kezdődik a szörny? Mert mindig is lesznek olyanok, akik a legnagyobb bajban is csak a saját maguk jóléte érdekel – de az érme másik oldalán vannak azok a személyek, akik mindent megtesznek másokért, bánjanak velük akárhogy.

kabaneri2

Eddig is (szinte) csak jó dolgokat tudtam mondani erről a sorozatról, egy dologba azért mégiscsak belekötnék: az oké, hogy vannak vonatok és azokon keresztül az emberek tudnak menni és olykor kommunikálni, de kérem sürgősen találják fel a távírót, mert az nem állapot, hogy szinte semmi  információs kapcsolat nincsen az állomások között.

koutetsujou no kabaneri s01e075

Mindig az van, ha megszeretek egy éppen kiadásban lévő sorozatot, akkor egyenesen követelem a következő részt, amire sajnos megint jó pár napot kell várni, de az előzetes alapján itt sem lesznek problémák a történettel.

koutetsujou no kabaneri s01e071

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

2 thoughts on “Koutetsujou no Kabaneri S01E07 – Heaven’s Hope”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .