Koutetsujou no Kabaneri S01E07 – Heaven’s Hope

Végre elértünk a nyugalmasabbnak mondott epizódhoz, és most még inkább kezdek összezavarodni. Kiderülnek dolgok, láthatjuk azt, hogy az emberiség a legnagyobb vészben is elsőnek a gerincét hagyja el, valamint az egyik legnagyobb kérdésre is megkapjuk a választ: ki lehet Mumei bátyja? Na, a mai rész mindezt elénk tárja.

koutetsujou no kabaneri s01e074

Kis csapatunk végre elért egy sértetlen Állomáshoz és megkezdik a készletek feltöltését.  Az itteni emberek furcsamód nem tekintik kívülállónak Mumei-t, akinek lesz Ikomával egy családiasabb hangvételű beszélgetése, ahol azt is megtudjuk, hogy mi volt harcias kabanerink eredeti neve.  Közben persze már szövődik az a bizonyos összeesküvés-szerű dolog  a háttérben, amiről két résszel korábban beszélt az Enokunak nevezett tag. Aztán persze kapunk némi drámát és némi kilátástalanságot ismét, de azt egy ünnepi tűzijáték hamar elűzi, hogy végül fellebbenjen a fátyol és megjelenjen maga a Fiatalúr, Biba is (kinek hangja Mamoru Miyano) – aki eddig meglepően emberségesnek tűnik.

koutetsujou no kabaneri s01e073

Akármennyire is felpofozom az akcióvadász énemet, azt be kell ismernem, hogy kellett már ez a rész a sok menekülés és halál közeli élmények után. A karaktereknek van egy kis idejük lenyugodni, átgondolni bizonyos dolgokat, meg persze a vidámabb hangvételű jelenetek sem maradhatnak ki. De, mint jó animézők már megszokhattuk, hogy nincsen menny pokol nélkül, így a Sógun (így közvetlen Biba) ellen szövetkező alakok már készülődnek a nagy színrelépéshez – ami garantáltan ismét elfogja venni Mumei bizalmát az emberek felé.

koutetsujou no kabaneri s01e072

Mint minden hasonló témával operáló sorozatban, a Koutetsujouban is már eléggé korán felmerül az a kérdés, hogy vajon hol ér véget az ember és hol kezdődik a szörny? Mert mindig is lesznek olyanok, akik a legnagyobb bajban is csak a saját maguk jóléte érdekel – de az érme másik oldalán vannak azok a személyek, akik mindent megtesznek másokért, bánjanak velük akárhogy.

kabaneri2

Eddig is (szinte) csak jó dolgokat tudtam mondani erről a sorozatról, egy dologba azért mégiscsak belekötnék: az oké, hogy vannak vonatok és azokon keresztül az emberek tudnak menni és olykor kommunikálni, de kérem sürgősen találják fel a távírót, mert az nem állapot, hogy szinte semmi  információs kapcsolat nincsen az állomások között.

koutetsujou no kabaneri s01e075

Mindig az van, ha megszeretek egy éppen kiadásban lévő sorozatot, akkor egyenesen követelem a következő részt, amire sajnos megint jó pár napot kell várni, de az előzetes alapján itt sem lesznek problémák a történettel.

koutetsujou no kabaneri s01e071

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés:Koutetsujou no Kabaneri S01E08 - The Silent Hunter | Watchaholics

  2. Visszajelzés:Koutetsujou no Kabaneri S01E09 – Fangs of Destruction | Watchaholics

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.