Ezen a ponton érkeztünk el igen hosszú „utunk” végére. Meg kell hagyni, Freddy sok filmmel büszkélkedik és a hetedik, az eredeti történet utolsó darabja. Voltak közöttük jobbak és rosszabbak is – ez a példány szerencsére a jókat gyarapítja.

freddy71

Freddy ezúttal aztán igazán lesből támad. Főhősnőnk Heather Langenkamp (Heather Langenkamp), boldog családanya és színésznő. Valaha ő játszotta a főszerepet a Rémálom az Elm utcában első és harmadik részében, mostanra azonban már megállapodott. Felröppen azonban a pletyka, hogy új film készülhet Freddyvel, melyet egy talkshow keretein belül közölnek a nővel, ahová Robert Englund (Robert Englund) is beugrik a híres rémkosztümben. Azonban amit csak a legközelebbi hozzátartozói tudnak: Heathert telefonon zaklatja egy őrült és Freddys fenyegetésekkel bombázza. Lassanként rémálmok is kezdik gyötörni, majd amikor a férje meghal, elszabadul a pokol. Robertet kéri, hogy segítsen neki, azonban a jelek azt mutatják, hogy nincs kiút. Freddy egyre csak üldözi és Heathernek fogalma sincs, hogy hogyan jusson ki belőle.

freddy73

Habár nagyon elcsépelt tud lenni a film a filmben koncepció, a Rémálom az Elm utcában esetében nagyon jól működött. Mivel én gyerekkorom óta rajongó vagyok, számomra kifejezetten aranyos és megható volt, amikor Robert egyszer csak beugrott a TV showba és körbepacsizott az összes Freddy fannal. És persze, mivel Freddy elsősorban gyerekeket bánt, így Dylan, Heather fia igencsak nagy kihívásnak volt állítva, mivel ezúttal ő volt az egyetlen gyerkőc a filmben. Irtó tehetséges a kissrác, azt meg kell hagyni.

Wes Craven kiválóan összerakta ezt a sokat próbált és sokadik filmet. Én egy kis büszkeséget érzek, mivel valóban akadnak iszonyú gyenge darabjai a sorozatnak, amiket már korábban ki is tárgyaltam, így vissza kellett hozni egy szintre úgy, hogy közben önmaga is maradjon a történet. Ez egyáltalán nem könnyű feladat, viszont ezúttal már sokkal profibb technikák álltak rendelkezésre. Ha visszanézitek esetleg az első filmet, akkor ezt magatok is láthatjátok.

freddy74

Nem tudom, hogy mennyivel volt könnyebb dolga a stábnak úgy, hogy magukat kellett játszaniuk, viszont arra a nyakamat teszem, hogy egy állati szórakoztató forgatás lehetett – ha netán valaha találkoznék Robert bácsival, akkor feltétlen megkérdezem. Annyi viszont lejött ebből a moziból, hogy a kedvenc rémünk bizonyára ne százas – és pontosan ezt szeretjük benne annyira. Wes Cravent meg persze nem kell bemutatni, róla ugyanezt már rég tudjuk. Épp ezért is nagy veszteség, hogy már nincs köztük – emiatt most kicsit úgy is érzem, hogy ezzel az elemezgetéssel most egy kicsit tisztelgek az emléke előtt.

A technikai javítások között egyébként lényeges megemlítenem, hogy pontosan emiatt mennyivel szebb lett a látványbeli kidolgozás. Freddy arca és keze gyönyörű – na, jó, igazából csúnya, de ez a dolga – és részletekben gazdag munka, a kép is sokkal szebb és tisztább lett, no, meg persze az egész kivitelezés. Ha hozzávesszük, hogy mindez a változás mindössze tíz év alatt történt, azért ez elég szép teljesítmény.

freddy72

Freddy rajongóknak a hetedik rész kötelező és kihagyhatatlan darab. Kiváló esti szórakozást nyújt – és szerintem randifilmnek sem volna utolsó. Bár ez utóbbi lehet, hogy csak engem nyűgözne le, de egy próbát megér. S ha mindezt már megettétek, akkor ne aggódjatok: Freddynek még bőven van dolga a mi fizikai világunkban.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .