Az eheti epizód végre visszahozott valamit a régi stílusból: hosszabb snittek, drámai jelenetek, pengeéles párbeszédek – ez az a Trónok harca, amit én szeretek! Remélem ez a tendencia folytatódni fog az éved hátralevő részében is.

game_of_thrones_s06e07_1

Margery új hitvallásán és megtérésén nem csak a nézők rökönyödtek meg, hanem nagymamája, a Töviskirálynő is, akit emellett még Loras sorsa is aggaszt. Azonban kiderül, hogy Margerynek van terve, és mikor a Főveréb megemlíti, hogy Olennának is vezekelnie kellene bűneiért, a lány olyat tesz, amivel megmenti szeretett nagyanyját.

Jaime megérkezik a folyóvidékre, ahol a fekete Hal visszafoglalta ősei várát a Freyektől. Bár a Freyek szép kis hadsereggel és egy komoly tússzal érkeztek, Jaime elég erőteljesen a tudtukra adja, hogy itt bizony ő a főnök, és nélküle nem tehet senki semmit. A két nagy harcos ráadásul találkozik is egy eszmecserére, amiből árad a közös tisztelet, azonban a szétszakadt Westeros ellentétes oldalain állnak, így nincs más választásuk, mint a harc. Ráadásul a táborhoz érkezik két régi barát, akik szokatlan kéréssel fordulnak Jaime-hez. Kettejük párbeszéde az epizód talán legerősebb jelenete.

game_of_thrones_s06e07_3

Theon és Yara még utoljára megállnak Westerosban hajóikkal pihenni, hogy aztán az egész flotta Mereenig hajózzon, ahol is hűséget fogadnak a Sárkányok Anyjának. Ehhez azonban Yara egymagában kevés, viszont Theon még nem döntötte el, hogy ismét Theon lesz-e, vagyis a Vas-szigetek urának leszármazottja, vagy marad a megtört Bűzös, aki borzalmas tetteiért még borzalmasabb büntetést kapott.

Arya Stark egyre ügyesebben mozog Braavos utcáin, és már ki is találta legújabb úti célját: Westeros. Azonban a Sokarcú Isten nem felejt, és bérgyilkost küld a lány után, aki kíméletlen, és nem ismer lehetetlent. A két lány újbóli találkozása majdnem tragédiával végződik, és Aryának sürgősen szüksége van egy szövetségesre, méghozzá egy olyan városban, ahol minden arc egy ellenséget rejthet, aki az életére tör.

game_of_thrones_s06e07_4

Margeryért szerintem mind aggódtunk, de most végérvényesen kiderült, hogy a lány forral valamit a fejében, csak hagyni kell, had tegye mindezt a saját elképzelése szerint. Kíváncsian várom, miképpen fog ez kifutni, mert bár a Főverébes harc számomra az egyik legunalmasabb jelenetsorok közé tartozik, Margery viszont még ezt is képes igazán izgalmassá tenni.

Jaime újbóli találkozása egy szeretett személlyel a legkeményebb jelenet, a köztük lévő vibráló feszültség szinte egybeolvad a szeretettel, a tisztelettel, és a távolságtartással. Mindkét színész játéka zseniális, csak ezért a párbeszédért díjat érdemelnének.

game_of_thrones_s06e07_2

Bár még közel sem annyira jó a hetedik epizód, mint mondjuk a korábbi évadok leggyengébb darabja, azért már látom a fejlődést, és ennek reményében talán akad esély még az évad komolyabb és epikusabb hangvételére.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .