Ma már úgyis minden a királyságot égisze alatt folyt, akkor úgy illő, hogy a színpadra szólítsam az idén első x-ét betöltő mangájának anime verzióját: a Kingdomot.  Leendő történészként nagy örömmel vettettem bele magam a háborús Kína történéseiről szóló sorozatba, és nagyrészben azt is kaptam, amit elvártam. De nem csépelem tovább szót, lándzsákat a kézbe, kezdődik a harc.

Kingdom1

Történetünk főhőse Shin és legjobb barátja Hyo. Nagy álmuk, hogy egy nap majd ők is egyek lesznek a birodalmuk határait óvó és kiterjesztő hadvezéreknek, de szolgálói státuszuk miatt ez majdhogynem lehetetlennek tűnik. Egy nap azonban egy rangosabb ember magával viszi Hyo-t, aki nem sokkal, hogy elválik barátjától meghal – mert a császár ellen szövetkezők őt kapták el az uralkodó helyett, akinek nem mellesleg a dublőrének kellett beállnia.  Shinnek ezután nincs más választása, minthogy egyedül folytassa közösen megkezdett útjukat a fizikai harctereken keresztül a politikai intrikák és merényletek gyűrűjében, míg el nem éri azt, amire mindig is vágyott.

Kingdom2

Igen, elsőre elég sablonosnak tűnhet a manga/anime cselekménye, de higgyétek el nekem, a Kingdom olyan, mint egy puzzle: sok kicsi, elsőre nem teljesen összeillő darabkákból áll, amik fokozatosan adnak ki egy kerek egészet.  De ez nem csak a történetre igaz, hanem magukra a szereplőkre is: persze néhányról nagyon hamar meglehet mondani, hogy kinek az oldalán áll, de néhányukról nem. Példának okáért ott van a Junichi Suwabe hangjával rendelkező Shouseikun, aki első szereplésekor még az egyik fő gonosz embere, később mégis átáll a császár oldalára – mert belátja, hogy amit korábbi feletesse művel, az rosszabb bármilyen világégésnél.

Kingdom6

A Kingdom legnagyobb erőssége nyilván a remek karakterekben rejlik és abban, hogy a közöttük lévő fonalakat hogyan mozgatják, illetve mik az erőviszonyok. Hiszen egy aszott vénember is képes több száz emberből előhozni a hidegrázást pusztán a jelenlétével.  Amit kissé furcsáltam, az a nők szerepe volt. Szerencsére kellő mennyiség van a gyengébbik nem képviselőiből is, de sajnos a legtöbb esetben eléggé sarkított szerepkört kaptak: vagy feleségek (ágyasok), vagy szinte már férfiasan férfias generálisoknak lettek feltüntetve – az anyakirálynő kis „dolgait” meg már meg sem említem. Egy kivétel van talán, az pedig  az elsőre szintén maszkulinnak tűnő Kyou Kai, aki egy orvgyilkos (később szintén generális), de amikor lekerül róla fejvédő, mindenki megbizonyosodhat arról, hogy „baby-face-el” is lehet valaki kemény.

Kingdom3

Ha már feljött a kinézetes téma, akkor szót kell ejtenem a Kingdom egy, de hatalmas hátulütőjéről: ez pedig a grafika. Aki eddig olvasott az tudja, hogy nem vagyok finnyás kinézeti megvalósítások terén, de amit itt műveltek a készítők, az egyszóval élve dühítő. Maga a normál „anime” stílusú rajzolás még szépnek is mondható, de amikor hirtelen vált 3D stílusba, hát attól hat napig a plafonon kapaszkodok a körmeimmel. És ez jó párszor előfordul a sorozat alatt.

Kingdom5

Aki szereti a történelmet, és van olyan nagy hős, hogy nem retten meg a bizarr grafikai váltakozásoktól, annak bátran tudom ajánlani ezt a kis harcias shounen művet.

Kingdom4

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

2 thoughts on “Csak a legerősebbet szolgálom – Kingdom”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .