Miket nem talál az ember, ha a neten barangol zombis dolgok után. A Kingdom of zombie névre keresztelt kis manhwa a jelenkor vagy éppen a ipari forradalom helyett a középkorba helyez egy pazar kis zombiapokalipszist, ahol az embereknek olykor a legkisebb bajuk a morcos élőhalottak.

kingdom of zombie1

De hogy a történetről pár sornál több is legyen: ugye a középkorban vagyunk, ahol eleinte egy pestisszerű járvány tombolt, boldog-boldogtalannal végezve, ám itt a hullahegyek helyett zombik jöttek létre és az embereknek visszavonulót kellett fújniuk.  Ez húsz éve történt és a kis időugrás után egyből találkozunk is kis mangánk protagonistjával, Vannal, aki egy kreatív hangos őrült, és ég a vágytól, hogy megismerje a kinti – erősen zombifikált – világot. Egy számára hős lovagtól kap egy kisebb küldetést (egy levél elszállítása), ám az erősen rossz fordulatot vesz, mikor is egy titokzatos alak végez a kapuőrökkel, és a zombik bejutnak. Van persze nem tud elmenekülni, hiszen körbevették a lények – de ekkor előtör belőle egy „másodlagos személyiség”, aki viszont mondhatni arra lett beprogramozva, hogy végezzen a túlontúl is mozgékony élőhalottakkal.

kingdom of zombie2

És ez csak a nagyon rövid összefoglaló, a háttértörténet azért ennél sokkal messzebbre nyúlik: a jelenlegi király konfliktusa a túlzottan is nagy befolyással rendelkező egyházi vezetővel, a nemesi családok rivalizálása, valamint annak a kérdése, hogy egyáltalán megéri-e kimenni a szabadba, ahol nem az ember lenne a tápláléklánc csúcsa? Nos, a Kingdom of Zombies jó shounen képregényhez mérten a szokott módon kezeli a dolgokat, kisebb betoldásokkal, amiket jól használ ki az alkotó.

kingdom of zombie4

Ha már a jó dolgoknál tartunk, a Koutetsujou no Kabaneri révén is már találtam egy szerethető(bb) főhőst, de Van még Ikomát is simán lekörözi: ő is rendelkezik műszaki kvalitásokkal, de emellett még hangos, nem normális és kissé minden lében kanál – egy tipikus jó akaratú, jó humorú gyerek. Már amikor nem az életéért kell harcolnia, mert akkor előtör a még számára is ismeretlen belső harci gép, aki gondolkodás nélkül a zombiknak (vagy olykor még az élőknek is) esik.

kingdom of zombie5

De persze nem csak Van érdekes karakter ebben a történetben: a harci táborban összebarátkozik két fiúval Crannal és Luissal, valamint a Kyle nevű rövidkard harcos mester is hozzájuk csapódik. Amit számomra nagy öröm volt látni, az az, hogy a királyságon kívül is még vannak élő emberek, akik persze nem olyan kis elveszett báránykák, mint amilyennek elsőre tűnnek. A zombik rajzolására (meg úgy az egész manhwára) semmi panaszom nem lehet. Letisztultak az ábrázolások, a karaktereket meglehet különböztetni a másiktól – így az egész egy remek összképet az alkotásról.

kingdom of zombie3

Elszomorodok, amikor ilyen szerethető mangákkal találkozom, hiszen tudom, hogy nagy valószínűséggel úgy sem lesz belőlük anime sorozat, pedig a Kingdom of zombie ténylegesen megérdemelné azt, hogy animeként feltűnjön a tv-ben.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .