„Ne ítélj a borítóról”, tartja a bölcs mondás. Ez volt az az okosság, amit ennél a könyvnél meg kellett tanulnom – szerencsére ez a pozitív csalódás esete volt. Ideje volt már, hogy egy igazán jó boszis könyv a kezeim közé kerüljön és erről Debora Geary gondoskodott.

modernbosziLauren boldogan éli a világ legátlagosabb hétköznapjait. Ő Chicago legsikeresebb ingatlanügynöke, a legjobb barátnője jógaoktató és van egy kényelmes kanapéja, amin fagyizhat. Mindez azonban összedőlni látszik, amikor egy nap a webshopból egy chatszobába repíti az internet és három furcsa nő azt állítja, hogy boszorkány, mi több, még egy fura pasast is küldenek a kiképzésére. Mindezt elég nehéz feldolgozni, főleg olyasvalakinek, mint Lauren. Ő tök jól megvan üstök és seprűn röpködés nélkül, de a férfi, aki Jaime-nek hívja magát váltig állítja, hogy neki varázsereje van. Végül a barátnője, Nat hatására főhősnőnk beadja a derekát és rábólint a kiképzésre, így hamarosan már Kaliforniában találja magát egy rakás zizis nő és még több gyerek között, akik mind boszorkányok és őt is maguk között szeretnék tudni. Már csak az a kérdés, hogy mi lesz így az életével, amit sikeresen felforgattak ezek az emberek.

Szóval, mint mondtam, most egy életre megtanultam, hogy ne ítéljek a borítóról. Eleinte azt gondoltam, hogy ez is majd egy szokásos gagyi könyv lesz, mint amilyeneket manapság nagyon szeretnek piacra dobni. Erről úgy aztán ötven oldal után meggyőződhettem, hogy nem igaz, beszippantott a könyv univerzuma és már csak arra vártam minden nap, hogy legyen egy kis szabadidőm, és folytathassam a kalandokat Laurennel. Fantasztikusan vegyíti a régi boszorkányos legendákat és a modern kort. Külön jó pont, hogy a modernség főként a programozásban jelentkezik, ami egy magamfajta kockának egy igazi mennyország. Varázslat és számítógép együtt? Ő, hát akkor én is beállok.

Laurent könnyű megszeretni. Olyan egyszerű személyiség, mint egy tányér és bár elsőre úgy tűnik, hogy nagyon fel van turbózva, igenis vannak hibái, ráadásul állandóan fagyit zabál, úgyhogy szerintem némi súlyproblémája is lehet. A hibái ellensúlyozására viszont szerencsére jelen van Nat, aki a nyitottságával és a kiegyensúlyozottságával tökéletesen kompenzál. Tulajdonképpen elég erős klisé-karaktereket használ az írónő, viszont olyan egyedi és váratlan sztorit volt képes összerakni belőle, hogy az igazán dicséretre méltó.

A könyv sorozat, így szerencsére még azért pár könyvben élvezhetőek lesznek a kissé zakkant, ámde nagyon kedves boszik kalandjai. Ez az én lelkemet mindenesetre megnyugtatja, hogy még nem kell búcsút vennem tőlük, de szerintem ha elolvassátok, ti is így lesztek majd vele. A második kötet már elérhető a boltokban, úgyhogy azt hiszem, csipkednem kell magamat, mielőtt lemaradok.

Tökéletes bevezető kötet volt egy nagyszerű sorozatnak, így hát, ha szeretitek a varázslatot és a jelenkor vívmányait, akkor könyvetekre akadtatok. A családi jelenetek szívmelengetőek, úgyhogy némi zsepit sem árt majd bekészíteni. A modern boszorkány a tökéletes darab a magunkfajta modern kis banyáknak.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .