Igazán érdekesen alakult az eheti rész: voltak pillanatok mikor egyszerűen imádtam, és akadt olyan is, mikor legszívesebben kiabáltam volna a készítőkkel!

Game of Thrones S06E08.1

Arya Starkot komoly merénylet érte, és a harcból súlyos sebbel távozott, ráadásul a városban nem akad olyan hely, ahol szívesen látnák, mióta megtagadta a Sokarcú isten parancsát. Azonban mégis akadt valaki, aki jó szívvel fogadta a sebesült lányt, és ápolta, amíg csak tehette. A keskeny tengeren túl nem csak Arya kapott komoly „találatot”: bár Meereen ismét kezd feléledni Tyrion és a Mesterek egyezsége után, utóbbiak nem túl szavahihetőek, ahogy arra Szürke Féreg és Missandei is figyelmeztetett. Azt a város lakói viszont nem tudják, hogy a segítség már úton van.

Sansa a Fekete halhoz küldette hűséges lovagját Brienne-t és Podricokt, akik ott szembesültek a vesztegzár tényével. Jamie Lannister azonban barátként fogadta Brienne-t, ahogy Podrickot Bronn – de attól még nem ugyanazon az oldalon állnak, így hiába a kölcsönös lovagi tisztelet, nem segíthetnek túlzottan a másik félnek. Bár Brienne esélyt kap küldetése teljesítésére, Jamie bevetvén taktikáját, komoly előnyt szerez a Fekete Hal ellen.

Game of Thrones S06E08.4

Már rég volt, hogy valódi és komoly párbeszédek zajlottak volna le a sorozatban, így Jamie és Brienne sátras jelenete az epizód egyik csúcspontjává vált. Kettejük között több van, mint barátság vagy ellenségeskedés, de nehéz meghatározni, hogy mi is valójában. Talán az egyetlen nő Cersei-n kívül, akit Jamie valóban szeret, az Brienne, ahogy a nő is sokkal többet érez iránta, mint a puszta lovagias tisztelet. A két színész közös jelenetében tapintani lehetett a feszültséget és az izzást, rég találkoztak, és bizony nagyon jót tett a történetnek ez. Ugyanakkor Jamie taktikája, amit a Fekete Hal ellen használt fel egyszerre okos és idegesítő is, én egy sokkal nagyobb dologra számítottam, és kicsit csalódtam a megvalósítás pofátlan egyszerűségén.

A másik csúcspont Tyrion, Szürke Féreg és Missandei kötetlen beszélgetése. Jó lótni, hogy az ördögfióka milyen tisztelettel bánik a volt rabszolgákkal, és hogy mennyi munkája van abban, hogy megmutasson nekik valamicskét az élet élvezetéből. Bár az elején nem szívlelték egymást, azért a közös él, Dany iránti szeretet és tisztelet megbékéltette őket, mivel rájöttek, hogy nemhogy nem ellenségek, hanem egyenrangú és nagyhatalmú felek mindannyian.  A borozás remek ötletnek bizonyult, ahogy a viccmesélés is, és ha nem történik tragédia, bizonyára több kupa is elfogyasztásra került volna, szörnyűbbnél szörnyűbb viccek mesélése mellett.

Game of Thrones S06E08.3

Arya okkal közönség kedvenc a sorozatban, így a múlt heti epizódban történt merénylet jócskán felborzolta mindenki idegszálát: egyszerre féltettük és szurkoltunk neki. De Aryát úgy tűnik, nem kell félteni, mert bár súlyos sebeket szerzett, okos lány, és képes előnyére változtatni a saját tapasztalatait – ezen a héten nem volt badassebb látvány, mint az övé!

Game of Thrones S06E08.2

Mindent összevetve jó kis rész volt a mostani, bár a két írói önkényt igazán kihagytam volna – most komolyan, ki kíváncsi Dany helyett a Kutyára? – és ismervén a készítőket, a jövő heti még jobb lesz!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .