Ehhez a játékhoz elég sokáig nem fértem hozzá, pedig aki ismer, az tudja, hogy igazi dinórajongó vagyok. Most azonban az új telefon ideje elérkezett és ezzel együtt a Jurassic World: The Game-é is. Vessük is be magunkat a dinoszauruszok közé.

jwandroid1

A játék ugyan már elég régóta fut, nem sokkal a film után érkezett a piacra, de szerencsére ez nem okoz hátrányt a friss játékosoknak. Kezdetnek kaptam egy édi Triceratopsot, akivel egyből bedobtak a mélyvízbe: a tutorialban máris harcolnom kellett. A segítséget nem húzták túl hosszúra, nehogy megunja a játékos, de az alapvető interakciókat szerencsére tíz percben is fel lehet vázolni. Miután megvan az első dinónk és meg is etettük, kezdhetjük is a terjeszkedést. Készen kapunk egy keltetőt, valamint egy melegházat, ahol a terményeket növeszthetjük. Utóbbiból kissé hiányzik a következetesség, ugyanis mindenfajta táplálék onnan jön, legyen az hús, növény, vagy bármi más. Ezen felül még betelepíthetünk dísztárgyakat, amelyek bónuszt adnak, valamint üzleteket, amivel a pénztartalékainkat növelhetjük – ezutóbbihoz a dinók is hozzájárulnak, ők is termelnek aranyat. Ha megvannak az aranytojást tojó dinóink és ettek is, akkor ismét belevethetjük magunkat a harcokba, és minden győzelem egy újabb hüllőt unlockol.

jwandroid2

Habár a tutorial nem túl hosszú, viszont később ad küldetéseket bőven a játék, amik segítenek még jobban kiismerni a saját kis birodalmunkat amit építgetünk. Ez már csak azért is hasznos, mert számtalan lehetőséget rejt a játék. Harc terén például a Battle Stage-en túl még tudunk más játékosok ellen is játszani, valamint speciális arénában is megmérettethetjük a dinóinkat. Ha pedig nem volna elég a lexikonok összes fajtája, akkor még új hibrideket is létrehozhatunk, akárcsak a filmben.

jwandroid3

A dinók típusainkak terén annyira nem nagy a felhozatal. Húsevő, növényevő, repülő és kétéltűek közül választhatunk, a vízi dinók közül pedig felszíni, barlangi és zátonyi fajták találhatóak meg. Ez annyiból hasznos, hogy kevesebbet kell megjegyezni – de kissé logikátlan, ha már a táplálék alapján akarták őket válogatni. De azért feltételezzük, hogy a vízi porontyok nem vizet esznek, akkor biztos nyugodt lesz a lelkünk. Az új fajokhoz több módon is hozzájuthat a kedves játékos: Battle Stage győzelmekkel, vásárlással, vagy kártyacsomagokkal. Bizonyos kártyacsomagok ötóránként ingyen és bérmentve bonthatóak, de aki elszánt, az vehet magának speciálisabbakat. Ezutóbbihoz megjegyezném, hogy egyébként eléggé elszálltak az árakkal a készítők. Hogy az Overwatch Origins változat tizenötezer forint, az még érthető. De ki költ nyolcezer forintot egy mobilos játékra? No, de ha valakinek van feleslegesen rá pénze, az persze nyugodtan vegye meg magának a jobb kártyacsomagot, mivel igazán jó dolgokat rejtenek.

jwandroid4

A játék nem túl bonyolult, nagyjából ugyanaz a játékmenete, mint az elődjének, a Jurassic Park Buildernek – és még egy rakás hasonló játéknak. Ennek ellenére jól el lehet vele ütni az időt és nagyon szép a grafikája is. Ha szeretitek a Jurassic Worldöt, akkor érdemes adni neki egy próbát, de előre szólok, hogy elég sok tárhelyet eszik.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .