Azt hiszem sokak nevében állíthatom, hogy ez az az epizód, amire oly hosszú ideje várunk, és amire epekedve várunk már a hatodik évad kezdete óta. Nagy dolgok vannak készülőben: csaták, veszteség és persze sárkányok!

Game of Thrones S06E09.4

Mikor Drogon kimentette Danyt a harcok közepéből, kapcsolatuk még igen törékeny volt. Amíg a Sárkányok Anyja távol volt Meereentől a város saját magába akart fulladni, és ha Tyrion nem köt egy igen illékony békét, akkor bele is pusztul a Mesterek régi városa. A béke pedig olyannyira illékony volt, hogy a Mesterek igen hamar meg is szegték azt, remélve, hogy a Láncok Leverője nélkül a város elesik, és a lakosok ismét rabszolgák lesznek. Azonban a Királynő visszatérte átrendezte kissé a szabályokat, dühe pedig képes lenne felperzselni mindent, ha bölcs tanácsadója nem bírja jobb befolyásra.

Game of Thrones S06E09.1

Ezalatt Északon gyűlik a sereg, amely a bolton ház ellen vonulna, csakhogy akármennyi embert is sikerült összeszednie Jonnak, még így is feleannyi, mint amennyi Ramsay-nek van. A próbálkozás a kisebb veszteségekért pedig elég hamar kudarcba fulladt, így pedig tényleg nincs más lehetőség, mint a csata. A haditerv készen áll, Jont Tormund és Ser Davos támogatja és látja el tanácsokkal, csakhogy az ifjú farkas pont húgára nem hallgat, aki viszont igen jól ismeri az ellenséget. A jó tanács ellenére a csata egy kíméletlen vérfürdőbe csap át, ahol a veszteségeket számolni sem lehet, és ahol a taktika és kegyetlenség egy újabb fokát ismerhetik meg mind a vadak, mind a westerosiak.

Game of Thrones S06E09.3

Igen rég vártunk már a mostani csatákra és szövetségekre, a sárkányok tekintetében már évadok óta, míg az északiaknál „csak” a hatodik évad kezdete óta. Dany talán még sosem volt ennyire elszánt és kérlelhetetlen, talán csak a harmadik évadban, mikor is megszerezte magának a Makulátlanokat. Még szerencse, hogy mellette áll Tyrion, aki bár nem egy katonai stratéga, mint Szürke Féreg, de pontosan tisztában van azzal, hogy a hatalom és egy kis fenyegetés mekkora csodákra képes.

Sansa tényleg felnőtt az uralkodáshoz, lassan de biztosan tanult bele a játékba, és már ő is kezdi érezni, hogy hiába a férfiak világa ez, neki is pontosan ugyanolyan joga van megmondani az igazát és a véleményét. Sajnos a történtek őt igazolják be, még szerencse, hogy Sansa okos lány, és bár Jon is sokat fejlődött és tanult a hibáiból, a veszteségeket még mindig nem képes elfogadni, pedig ebben a világban ez kulcsfontosságú.

Game of Thrones S06E09.2

Mindkét csata elképesztően jól nézett ki, a tűz és az égbolt szinte vibrált, miközben a hóban vöröslött a halál. Talán olykor túlságosan is átmentek az alkotók az undorító-skálába, viszont a hitelesség megőrzésének érdekében volt erre szükség. Én nagyon elégedett vagyok az epizóddal, mert ez az, amit igazán szeretek a Trónok harcában, a váratlan fordulatokat, a metsző párbeszédeket és a nyersesség kíméletlen őszinteségét.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .