Bizonyára észrevettétek, hogy mostanában nem igazán akadt a fogamra való horror. Szerencsére ez a tendencia most megváltozni látszik a The Foresttel, mivel úgy lázba hozott, hogy azóta csak a kérdéses erdőről olvasgatok.

forest4

Sara és Jess Price (Natalie Dormer) ikertestvérek. Habár az évek során külön kellett válniuk, azonban a különleges kötelék, ami az ikrek között jellemző, soha nem szakadt meg. Egy nap azonban Sarához az a hír érkezik, hogy a testvére elveszett az Aokigahara erdőben, amely az öngyilkosságairól híres. Mivel hosszú ideje nem találják a lányt, biztosra veszik, hogy megölte magát. Sara azonban váltig állítja, hogy a nővére életben van, mert érezné, ha halott lenne. Repülőre ül és azonnal elutazik a Fuji-hegy lábánál elterülő rengeteghez. A helyiek próbálják lebeszélni róla a yureire – vagyis az erdőben lakozó gonosz szellemekre –  hivatkozva, ő viszont hajthatatlan. Végül ráakad egy kedves amerikai férfire, Robra (Eoin Macken), aki kerít neki egy idegenvezetőt és boldogan vele tart. Rob újságíró és kíváncsivá teszi a sztori. Az erdőbe lépve azonban egy lány és egy titokzatos hang arról kezdi győzködni Sarát, hogy nem bízhat meg újdonsült barátjában.

forest1

Habár a közönségből sokaknak nem jött be, nekem elnyerte a tetszésemet. Natalie Dormerről persze eddig is tudtuk, hogy remek színésznő, így biztos volt, hogy megbirkózik majd ezzel a nehéz feladattal is. A turisták blogjait olvasva egyébként a helyiekre valóban jellemző, hogy óva intik a látogatókat az Aokigaharától – bár ennek ellenére virágzik ott a turizmus –, így ez nem csak hatásfokozóvá vált, hanem valósághűvé is.

forest3

Az erdőről érdemes tudni, hogy valóban úgy tartják, hogy nyugtalan lelkek kísértik, ugyanis a legenda szerint régen a környékbeli lakosok oda vitték ki az idős és beteg hozzátartozóikat meghalni, akik így nem lelik nyugtukat. A másik oka a szellemtörténeteknek, hogy a japánok hitvilágában, ha valaki erőszakos halált hal, vagy nem kap megfelelő temetést, akkor szintén megtébolyul a lelke és az élőkre kezd vadászni. Mivel az erdő hatalmas, ezért akadnak olyan szuicid hajlamúak, akikre később nem bukkannak rá, így temetést sem igazán kapnak. Egyesek szerint egyébként a hely vonzza a depressziós és szomorú embereket, így tökéletes helyszínválasztás egy horrorhoz.

A film történetét tekintve végig meg voltam győződve, hogy mi fog történni. Remekül elhitették a nézővel, hogy nagyon képben van, főleg, hogy a trailer is egészen mást súgott, mint ami aztán valóban történt. Megnyugtatok mindenkit: véletlenül sem az fog történni. Nagyon váratlan fordulatot vett a háromnegyedénél a film, én meg csak szedegettem az államat a padlóról. Általában edzett vagyok az ilyen sztorikra, így én kétszeresen is elhittem, hogy nem tudnak meglepni.

forest2

A The Forest 2016 egyik legjobb darabja, főként a horror műfaját tekintve. Aki szereti a japánok kicsit kifacsart gondolkodását, de nem bukik a gore, belezős jelenetekre, az imádni fogja ezt a filmet. Aki a szellemeket kedveli, az szintén. Ja, és lehetőleg sötétben nézzétek, mert ez az erdő baromi komor, furán nézne ki napsütésben!

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .