Bizonyára észrevettétek, hogy mostanában nem igazán akadt a fogamra való horror. Szerencsére ez a tendencia most megváltozni látszik a The Foresttel, mivel úgy lázba hozott, hogy azóta csak a kérdéses erdőről olvasgatok.

forest4

Sara és Jess Price (Natalie Dormer) ikertestvérek. Habár az évek során külön kellett válniuk, azonban a különleges kötelék, ami az ikrek között jellemző, soha nem szakadt meg. Egy nap azonban Sarához az a hír érkezik, hogy a testvére elveszett az Aokigahara erdőben, amely az öngyilkosságairól híres. Mivel hosszú ideje nem találják a lányt, biztosra veszik, hogy megölte magát. Sara azonban váltig állítja, hogy a nővére életben van, mert érezné, ha halott lenne. Repülőre ül és azonnal elutazik a Fuji-hegy lábánál elterülő rengeteghez. A helyiek próbálják lebeszélni róla a yureire – vagyis az erdőben lakozó gonosz szellemekre –  hivatkozva, ő viszont hajthatatlan. Végül ráakad egy kedves amerikai férfire, Robra (Eoin Macken), aki kerít neki egy idegenvezetőt és boldogan vele tart. Rob újságíró és kíváncsivá teszi a sztori. Az erdőbe lépve azonban egy lány és egy titokzatos hang arról kezdi győzködni Sarát, hogy nem bízhat meg újdonsült barátjában.

forest1

Habár a közönségből sokaknak nem jött be, nekem elnyerte a tetszésemet. Natalie Dormerről persze eddig is tudtuk, hogy remek színésznő, így biztos volt, hogy megbirkózik majd ezzel a nehéz feladattal is. A turisták blogjait olvasva egyébként a helyiekre valóban jellemző, hogy óva intik a látogatókat az Aokigaharától – bár ennek ellenére virágzik ott a turizmus –, így ez nem csak hatásfokozóvá vált, hanem valósághűvé is.

forest3

Az erdőről érdemes tudni, hogy valóban úgy tartják, hogy nyugtalan lelkek kísértik, ugyanis a legenda szerint régen a környékbeli lakosok oda vitték ki az idős és beteg hozzátartozóikat meghalni, akik így nem lelik nyugtukat. A másik oka a szellemtörténeteknek, hogy a japánok hitvilágában, ha valaki erőszakos halált hal, vagy nem kap megfelelő temetést, akkor szintén megtébolyul a lelke és az élőkre kezd vadászni. Mivel az erdő hatalmas, ezért akadnak olyan szuicid hajlamúak, akikre később nem bukkannak rá, így temetést sem igazán kapnak. Egyesek szerint egyébként a hely vonzza a depressziós és szomorú embereket, így tökéletes helyszínválasztás egy horrorhoz.

A film történetét tekintve végig meg voltam győződve, hogy mi fog történni. Remekül elhitették a nézővel, hogy nagyon képben van, főleg, hogy a trailer is egészen mást súgott, mint ami aztán valóban történt. Megnyugtatok mindenkit: véletlenül sem az fog történni. Nagyon váratlan fordulatot vett a háromnegyedénél a film, én meg csak szedegettem az államat a padlóról. Általában edzett vagyok az ilyen sztorikra, így én kétszeresen is elhittem, hogy nem tudnak meglepni.

forest2

A The Forest 2016 egyik legjobb darabja, főként a horror műfaját tekintve. Aki szereti a japánok kicsit kifacsart gondolkodását, de nem bukik a gore, belezős jelenetekre, az imádni fogja ezt a filmet. Aki a szellemeket kedveli, az szintén. Ja, és lehetőleg sötétben nézzétek, mert ez az erdő baromi komor, furán nézne ki napsütésben!

Szerző

Avatar
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .