batman-bad-blood-header-158608

Denevérek, denevérek mindenhol!

letöltés

A történet máris jól indít, mégpedig maga a nagy Batman halálával. Egyelőre csak eltűntként kezelik ám Batwoman, aki ott volt az esetnél biztosan állítja, hogy meghalt. Ennek ellenére a legnagyobb probléma, hogy valahogy helyettesítsék az álarcos igazságosztót, hogy nehogy fellelkesüljenek a bűnűzők.  Így Nightwing, vagyis Dick Grayson magára ölti mentora ruháját, hogy amíg elő nem kerül az igazi Batman, a városban megmaradjon a rend. Mellé csapódik az önkéntes száműzetésbe vonult Robin, később pedig betoborozzák Batwomant és a volt katona Luke Fox is csatlakozik hozzájuk,mint Batwing. A kérdés már csak, az, hogy hol van Bruce Wayne?

Nightwing-in-Batman-Bad-Blood

Ez eddig a legtelítettebb Batman rajzfilm mozi, amit láttam, már ha denevérekről van szó. Azt hittem nagy katyvasz lesz, de végül is elosztottan mindenki elegendő játékidőt kap. Batwoman múltja és az ebből származó motiváció jól be van mutatva. Beleláthatunk a magánéletébe, ami nagyon érdekes tekintve, hogy a saját neméhez vonzódik és ez rajzfilmen nagyon új és izgalmas. Aztán ott van a másik újonc Luke, aki a frontról tért vissza most pedig újabb háborúba keveredik. Apja Lucius Fox megsérül, így úgy dönt, szó szerint felvértezi magát az apja által fejlesztett kütyükkel. Mondhatni ő a Bat Famaily vasembere… Aztán ott van Robin, aki egy hangyányival, de bölcsebb lett. Már nem öl hobby-ból és erősen kötődik az apjához. És persze ott van személyes kedvencem Nightwing, akinek igen mély drámája van, és most nem a szülei tragédiájáról van szó, hanem hogy mit kellett Batman mellett kiállnia. A rideg, zárkózott mentor mellett, aki nem sok érzelmet tudott kimutatni, valamint, hogy hogyan ne vájjon olyan befelé fordulóvá, mint a nevelőt apja. Ez a sok vívódás nagyon színes és masszív karakterré teszi. A legkomplexebb mégiscsak Batman. Neki újra szembe kell néznie azzal a traumával, amivel már évtizedek óta él együtt és rá kell döbbennie, hogy nem a trauma határozza meg a személyiségét, – nagyban hozzájárul ugyan –, de azok formálják őt Batmanné, akik körülveszik és szerintem ez egy nagyon jó üzenet, főleg egy ilyen csapattal a háttérben.  Szóval mondhatnátok, hogy például Batwing ugyan minek oda, de én úgy éreztem, ha valaki nem lenne ott, akkor hiányozna. Valahogy nem volt az az érzésem, hogy valaki felesleges, vagy nélküle is menne a mozi, bárkit is veszünk ki a csapatból már nem olyan színes a társaság és nincs meg az egység. Mondhatni ez egy mini Igazság Ligája csak denevérekből, és jól működik.

maxresdefault (1)

Az egyetlen kukacoskodásra adó dolog, az a fő gonosz kiléte. Thalia? Már megint? Én már nagyon unom ezt a nőt. Még ha az előző mozikban konkrétan nem is ő volt a gonosz, mindig ott van és beleköp hőseink levesébe, most meg komplett világuralomra akar törni. Nem jelent neki semmit gyermeke, vagy annak apjának élete, nem érdekli semmi, csak, hogy az apját túlszárnyalja, s bár ez a beteges jellem színes antagonistává teszi, sokkal jobb lenen végre egy kevésbé ismert ellent, vagy épp egy jól ismert ellenséget látni, akit rég nem láthattunk, hisz a DC comics csak úgy hemzseg a jó gonosztevőktől, különösen Gotham, nem kel mindig ugyan azzal megütközni.

BatmanBadBloodstill

A történeten túl a rajzolás mg mindig kifogástalan, a karakterek szépek igényesek és nagyon menők, főleg, ha egyszerre vannak a képen. A zene nem maradandó, de egyes jeleneteknél azért fülbemászó. A harcok még mindig nagyon izgalmasan koreografáltak, valahogy az az ember érzése, hogy végtelenségig el tudná nézni, ahogy ezek püfölik egymást. A szinkron, mint az eredeti, mint a magyar jó, bár a magyarban van egy-két oda nem illő, de tűrhető.

Warner-Bros-Batman-Bad-Blood-Sneak-Preview-019

Összegezve izgalmas mozi, hozza a DC comics animation színvonalat minden téren. A karakterek jól vannak megalkotva, háromdimenziósak és még szórakoztatóak is. Ja, és majd elfelejtettem, gépfegyveres, kardos apácák, ez nagyon fontos!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .