Nem is olyan rég létrejött egy csoport, ahol a cosplayesek, fotósok és videósok megoszthatják képeiket, videóikat, összeismerkedhetnek, és mindezekért még havonta jutalomban is részesülnek. És azért, hogy a leendő feltöltendő képek még jobb minőségűek legyenek, az adminok szerveztek egy össznépi közös fotózást a Margitszigetre, profi fotósokkal, cosplayesekkel, segítőkkel, és persze egy nagy adag jó hangulattal.

DSC_0412

A gyülekező délelőtt 10 órára volt belőve a sziget zenélő szökőkútjánál, itt egy pár órás ismerkedés és bemutatkozás vette kezdetét, ahol a jelmezesek felvázolták karaktereiket, és hogy milyen helyszín is illene leginkább hozzájuk. Természetesen már ekkor elkezdődött a sminkelés, öltözködés, na meg egy könnyed kis reggelizés/ebédelés. Ezután a csapat apraja-nagyja összekapta magát, és elindult meghódítani a nyulak-szigetét, vagyis esetünkben levadászni a legmegfelelőbb helyszíneket – és ilyenből bizony akadt bőven. A helyszínbejárás során sem hazudtolta meg magát a társaság, és már ekkor születtek vicces képek, munkatervek és barátságok.

DSC_0456

Miután visszatértünk az „alaptáborba”, elindult a valódi készülődés a fotózásokhoz: sminkelés, paróka felvétel, igazítás és átöltözés. Na, meg ekkor alakult ki, hogy a jelenlévő fotósok közül ki-kivel tud együtt dolgozni a nap folyamán. Bár rengetegen érkeztek, egy jó kép beállításához néha nem elég két perc – ezt leginkább a Sárkányunk mutatta meg, akinek feljutnia a kiemelt helyre beletelt vagy negyed órába (meg onnan lejönni is), de a kész képek beigazolták, hogy a türelem ezúttal minőségi fényképet jelent.

DSC_0498

Sármai Balázs neve más sokaknak ismerősen cseng, köszönhetően stúdiófozózásainak, és a méltán híres Enji Night illetve Miharu képeinek köszönhetően. Schrauf Tamás, vagyis Thomaso régi motoros már a cosplay világában, vele szinte minden rendezvényen már lehetett találkozni. Kovacevic Gézának azonban ez volt az első cosplayes photoshootja, de kiállításokkal a háta mögött nem lehet kezdőnek tekinteni – erről a képei is méltán árulkodnak. Németh Attila, vagy, ahogy mind ismerjük, Atis sem kezdő legény ebben a világban, és természetesen most is a LoL-os jelmezek csaltak mosolyt az arcára. Zátrok Tamás viszonylag új ebben a világban, ám hamar beszippantotta a jelmezesek színes forgataga. A rendezvényt pedig ketten is megörökítették: Takács Dániel, aki mindig ott termett a legviccesebb pillanatoknál, hogy lencsevégre kaphassa azokat, illetve Lord Halgor, aki maga is cosplayes, ám ezúttal a kamera másik oldalán állt.

DSC_0565

A fotózáson ezúttal több mint húsz cosplayes vett részt, a jelmezek pedig minden szegmenset lefedtek: tiszteletét tette Wand a Bosszúállókból, Alice bekukkantott Csodaországból, egy igazi Sárkány szállt le közénk, Lara Croft keresett elfeledett kincseket, McDonalds Miku nevettette a közönséget, miközben Deadpool vitt minden népszerűségi rátát, és törte át a negyedik falat. Nem csoda hát hogy a csapat remekül érezte magát, és rettenetesen el is fáradt a nap végére. És nem csak képekkel lettünk gazdagabbak, hanem élményekkel, új barátokkal, cosplayes és fotós fortélyokkal, és egy feledhetetlen, már-már con hangulattal!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .