A Freeform csatornára a Shadowhunters széria óta dühös vagyok, így igazán félve mertem belevágni az antológiás horrorszériának hirdetett Dead of Summer pilotjába. Azonban az első epizódban volt valami megkapó és egyedi, ami miatt biztosan bedarálom az egész évadot.

deadofsummer-pilot-3

1989-et írunk, és már csak három nap van hátra a Stillwater táborozóhely megnyitásáig. Deb Carpenter (Elizabeth Mitchell) vezetésével újra megnyitja kapuit az erőd mélyén fekvő nyári tábor, amit korábban egy tragédia miatt zártak be. A táborvezetőket pedig a helyi kisvárosban toborozták, hogy fiatalok oktassák a még fiatalabbakat. Ráadásul a táborvezetők jórésze már gyerekkoruk óta ismeri egymást, sőt, sok időt töltöttek el a táborban, így nemcsak munkának tekintik az ittlétet, hanem egyfajta szórakozásnak is.

deadofsummer-pilot-1

Amy Hughes (Elizabeth Lail ) az egyike a keveseknek, akik először járnak a táborban, de ő is meglátja a tó melletti faházakban azt, amit a többiek. Csakhogy egy tragédia árnyékolja be a nyitást, ugyanis a helyi gondnok holttestét megtalálják a vízben. Ezenfelül Amy esküszik rá, hogy szellemet is látott, ráadásul egy az erdő mélyén meglelt, elhagyatott faház is hirtelen kigyullad. De vajon tényleg van valami különös Stillwaterben, vagy ez csak mendemonda?

deadofsummer-pilot-2

A pilotnak igen egyedi hangulata van, amihez tökéletesen passzol a nyolcvanas évek zenei stílusa és öltözködési szokásai. A szereplők pont úgy viselkednek, vagy viszonyulnak egymáshoz, hogy hihető a majd’ harminc éves időutazás. Ezenfelül az újdonsült táborvezetők maguk is tinik, és ennek megfelelően olykor habókosan, nem megfontoltan cselekszenek. Minden szereplőnek van valami titka, de egyelőre ezekből nem sokat láthattunk, csupán Amy múltjába tekinthettünk bele egy rövid időre.

deadofsummer-pilot-4

A széria nagyon sokat ígér, és merem remélni, hogy ezeket az ígéreteket be is váltja, de ha már csak a nyolcvanas évek feelingjét ilyen jól hozza az elkövetkezendő kilenc epizód, akkor is lesz értelme a sorozatnak. Engem mindenesetre megvett kilóra a rejtély, a kivitelezés, na, meg a soundtrack, így évadértékelőre mindenképpen lehet tőlem számítani!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Pilotmustra: Dead of Summer S01E01 – Patience”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .