A TimePass Meetup két újdonsággal is jelentkezett júniusban: új helyszín lesz innentől fogva a törzshely, a megszokott és sajnos sokaknak nem a legjobb pénteki időpont helyett pedig mostantól szombat délutánonként élvezhetjük a találkozót. Ráadásul az újdonságok bűvöletében ezúttal nem három vagy négy előadással szórakozott az érdeklődők tábora, hanem egyenesen hattal – ebből kettőt pedig blogunk szerkesztői tartottak.

IMGP0123

A rendezvényt délután háromkor nyitotta Galaxina előadása, aki a divatban és ezáltal a cosplayben fellelhető optikai csalásokat mutatott be, természetesen cosplayesek képeivel, illetve a konferáló ruháján bemutatva. A fekete csíkok, illúziók és szabási fortélyok pedig akár rendesen tolhatnak a magasságon, a vállszélességen vagy éppen el vehetnek abból, így közelítve a felöltött karakterhez

Sepsi László előadása váltotta Galaxináét aki a szuperhősök ideáljairól, a maszkulinitásról, és a korszakokban fellelhető tendenciákról tartott előadást. Természetesen nem csak a képregényhősök pappírra vetett alakjai kerültek górcső alá, hanem a manapság annyira népszerű szuperhősfilmek modernizált alakjai is.

IMGP0148

Abigail előadásával ismét visszakanyarodtunk a cosplay témakörébe: a kiegészítők és ledek világába kalauzolt el minket. Mi is lehetne menőbb egy jelmezen, mint a fénytechnika, bár kissé elfogult vagyok, állítom, ez a legjobb extra, amit egy jelmezhez hozzá lehet adni. Abigail alkotásai pedig a legjobb példák erre, ráadásul még hozott is magával néhányat kedvenc darabjaiból, így a közönség is megcsodálhatta ezeket.

És ha már az elfogultságnál tartunk: blogunk alapítója és szerkesztője, Orlissa következett egy újabb előadással, természetesen ismét a képregények világába kalauzolva el az érdeklődőket. A Comics Code, vagyis a képregény cenzúra létezéséről nagyon kevesen hallottak még, ám ez meghatározó eleme volt a képregény kultúra elterjedésének, a nyugaton nagyon népszerű képregény boltoknak, és a közösség összekovácsolódásának is. De vajon ki indította ezt útjára, és mi volt az a pont az idő folyamán, ami változásra kényszerítette a merev szabályrendszert.

IMGP0168

Az íróknál maradva pedig a következő előadás maga On Sai, a hazai sci-fi író, aki nemcsak mesterműveket ír, hanem az új generáció kinevelésében is aktív szerepet vállal. Legújabb kötetének problematikájával kezdődő előadásában rávilágított a vallási nézetekre az általa megírt világban, a sci-fikben fellelhető politikai és egyházi nézetek összeütköztetésének kérdéseiről is. Emellett pedig mélyebben beleláthattunk egy karakter életre kelésének történetébe.

A szombati nap zárását pedig egy igen felhőtlen előadás zárta, ami nemcsak a humorunkat dolgoztatta meg, hanem a szívünket is nosztalgikus hangulatával. Hanama és Cathy Turner összeengedték gyermekkorunk rajzfilmsorozatait a most futókkal, és ezt komoly stand-upolással is megtámogatták. Górcső alá került az Én vagyok Menyus, a Steven Universe és még sok olyan rajzfilmsorozat, ami boldog emlékeket idéz fel mindannyiunkban, majd ezután jött a feketeleves, hiszen minden korszak hordozza a maga legrosszabbjait, de egy ilyen előadás során még ezek is viccesekké váltak.

IMGP0140

A szombat talán túl gyorsan is telt el, a társaság új arcokkal bővült, akik szintúgy élvezték az előadásokat, az új nagyon geek és nagyon hangulatos helyszínt, na meg a finom italokat. A már megszokott havi sci-fi, fantasy és geek adagunktól immáron nem kell nyári búcsút intenünk sem – úgyhogy találkozunk újra július végén a BarCraft2-ben!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .