Hiro Mashima egy újabb, kevésbé ismert alkotása a Monster Soul kerül ma terítékre, ami simán viselhetné a Fairy Tail 2.0 címet, hiszen annyiban tér a híres sorozattól, hogy más a szereplők neve, és itt nem mágusok vannak, hanem szörnyek.

monster soul1

Történetünk szerint az emberek és szörnyek között egykoron dúlt egy háború – amiben érdekes módon az emberek győztek -, és a szörnyek próbálnak az árnyak között élni. Ám maradt egy szörnyekből álló zsoldoscsapat, a Black Airs, akik háborús veteránok, és bár horoznak magukban (és persze magukon) sebeket, nem azok iránt van gyűlölet a szívükben, akik emberek, hanem akik gonoszsággal akarják megtölteni a földet vagy szimplán csak bántják azokat, akik kedvesek nekik. A négyes tagjai a Direwolf Aki, a gólem Touran, a frankenstein James és a múmia Mummy (vagy Mami). Ők járják világukat nem is sejtve mi mozog a háttérben.

monster soul2

Hát, hogy is mondjam, akármennyire is próbálok elvonatkoztatni Mashima másik művétől, egyszerűen nem vagyok rá képes. Meglátom a rajzolást, a szokásos gesztusokat, a hasonló karaktereket és elfog az az érzés, hogy nem egy teljesen másik mangát olvasok, hanem egy átalakított Fairy Tailt, és gondolom azt nem kell ecsetelnem, hogy a fentebbi négyesfogatból ki-kinek feleltethető meg a másik sorozatból. Aki egy az egyben Natsu, Touran is egy befestett hajú Lucy, Frankelfam arca folyton a padlóra esik (de csak az arca), a lenge ruhás múmia meg egy kiszőkített hajú Erza. A Fairy Tailes cameok még még inkább azt a vonalat erősítik, hogy itt valami
nagyon de nagyon elgurult az alkotónak.

monster soul5

Őszintén szólva, hiába vannak jó alapok nem véletlen, hogy nem élt meg sok lapszámot ez a manga (2005-2007 között futott). A rajongók gondolom örültek az más köntösbe bújtatott kedvenceik láttán, de a nagy többséget így sem tudták hosszú ideig megvételre sarkallni a készítők – a kritikusok meg a hajukat tépték kínjukban.

monster soul3

Őszintén sajnálom, hogy erre a sorsa jutott  Monster Soul: volt benne némi potenciál, méltán híres is az alkotója, csak Mashima úrnak néha ki kéne mozdulnia a megszokott közegből, ha valami újat akar felmutatni a nagyérdeműnek.

monster soul4

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .