5 érdekes faj az MMO-k világából

Ha kicsi, akkor nagy mágikus erővel rendelkezik, ha nagydarab erős, de nincs agya, aki meg tündeszerű kinézettel operál az biztos, hogy kiváló orgyilkos. A legtöbb fantasy szerepjátékban nagyjából így lehet besorolni a különféle fajokat erő és mentalitás szempontjából – persze azért itt is akadnak kivételek, de a legtöbb mmo-t így is lefedi ez az olykor fajokra/népekre ráragasztott sablon. Most következő versenyzőink nem biztos, hogy kivételek ez alól, de az biztos, hogy az átlagtól érdekesebbre sikeredtek.

balaur1

5. Nasod (Elsword)
Avagy a humanoid robotok. Egyik irányítható karakterünk a játékban Eve is ennek a “fajnak” a képviselője, és valljuk be nem sokban tér a el az elvártaktól. Hideg, logikus és mindenre rácsodálkozik, ami ellentmond a számításainak. Tipikus robot – gondolhatnánk jogosan – mégis vannak olyan pillanatok, amikor a Nasodok fagyos fémburka mögül megcsillan valami átlagtól eltérő.

nasod

4.Balaur (Aion)
Az ötösben kivételnek számít ez a a banda, ugyanis a többiekkel ellentétben ez nem játszható faj. A Balaurok Aion első alkotásai voltak akik azonban megérezve a hatalom ízét, teremtőjük és az emberek ellen fordultak. A játékmenet során a sima gyalogoktól kezdve az elit Dragon Lordokon keresztül mindenféle kinézetű és erősségű Balaurral lehet találkozni, sőt – az emberek oldalára álló dezertőrök is megfigyelhetőek.

balaur

3.Warlock (Echo of Soul)
Itt kissé bajban vagyok, ugyanis magának a fajnak nem tudom a nevét (nem nagyon tért ki rá a játék), így csak úgy hívom őket, ami a harcban használatos kaszt. A Warlockok leginkább egyfajta bizarr éjelf/ démon hibridnek tűnnek több látásra, amit csak tovább erősít rontó és átkozó ereje, de mégis van bennük – leginkább a szamurájokra jellemző – becsület és kitartás, ami miatt képesek talpon maradni a legnagyobb vész idején is.

warlock

2.Kruxena (Requiem)
Éjelfek és még tovább ezen a témán lovagolva eljutunk a Requiem nagyágyúihoz. A mindenkivel szemben antiszociális Kruxenák előtt kétfajta kaszt van: orvgyilkos vagy lélekvadász. Én az utóbbit pártolom, már csak a képességek miatt is, azonban van még valami ami érdekesség (értékessé) teszi ezt a fajt: és ez maga a lélek vadász lét. Az orvgyilkos út nem sokban tér el a megszokott kaszttól, de  az átokszóró már annál inkább, hiszen bár magasak és “tündések”, ez a korábbi tapasztalataim alapján nem nagyon összegyeztethető a a Soul Hunter erővel.

kruxena

1.Noel (Ragnarok Online 2)
A cuki kinézet senkit se csapjon be, aki ezzel a fajjal játszik a Ragnarok Online 2-ben, azelőtt mindenképpen olyan út lesz, mint a második és a harmadik helyen lévőknél: gyengítés, átkozás, enyhén nekromanta képességek.A chibi kinézetet továbbá bőven kompenzálja a hihetetlen erő, és a nem meglepő gyorsaság. És csak úgy mellékesen említeném meg, hogy ők elvileg egy természet közeli és alapjáraton békés nép lennének.

noel

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..