Ha kicsi, akkor nagy mágikus erővel rendelkezik, ha nagydarab erős, de nincs agya, aki meg tündeszerű kinézettel operál az biztos, hogy kiváló orgyilkos. A legtöbb fantasy szerepjátékban nagyjából így lehet besorolni a különféle fajokat erő és mentalitás szempontjából – persze azért itt is akadnak kivételek, de a legtöbb mmo-t így is lefedi ez az olykor fajokra/népekre ráragasztott sablon. Most következő versenyzőink nem biztos, hogy kivételek ez alól, de az biztos, hogy az átlagtól érdekesebbre sikeredtek.

balaur1

5. Nasod (Elsword)
Avagy a humanoid robotok. Egyik irányítható karakterünk a játékban Eve is ennek a “fajnak” a képviselője, és valljuk be nem sokban tér a el az elvártaktól. Hideg, logikus és mindenre rácsodálkozik, ami ellentmond a számításainak. Tipikus robot – gondolhatnánk jogosan – mégis vannak olyan pillanatok, amikor a Nasodok fagyos fémburka mögül megcsillan valami átlagtól eltérő.

nasod

4.Balaur (Aion)
Az ötösben kivételnek számít ez a a banda, ugyanis a többiekkel ellentétben ez nem játszható faj. A Balaurok Aion első alkotásai voltak akik azonban megérezve a hatalom ízét, teremtőjük és az emberek ellen fordultak. A játékmenet során a sima gyalogoktól kezdve az elit Dragon Lordokon keresztül mindenféle kinézetű és erősségű Balaurral lehet találkozni, sőt – az emberek oldalára álló dezertőrök is megfigyelhetőek.

balaur

3.Warlock (Echo of Soul)
Itt kissé bajban vagyok, ugyanis magának a fajnak nem tudom a nevét (nem nagyon tért ki rá a játék), így csak úgy hívom őket, ami a harcban használatos kaszt. A Warlockok leginkább egyfajta bizarr éjelf/ démon hibridnek tűnnek több látásra, amit csak tovább erősít rontó és átkozó ereje, de mégis van bennük – leginkább a szamurájokra jellemző – becsület és kitartás, ami miatt képesek talpon maradni a legnagyobb vész idején is.

warlock

2.Kruxena (Requiem)
Éjelfek és még tovább ezen a témán lovagolva eljutunk a Requiem nagyágyúihoz. A mindenkivel szemben antiszociális Kruxenák előtt kétfajta kaszt van: orvgyilkos vagy lélekvadász. Én az utóbbit pártolom, már csak a képességek miatt is, azonban van még valami ami érdekesség (értékessé) teszi ezt a fajt: és ez maga a lélek vadász lét. Az orvgyilkos út nem sokban tér el a megszokott kaszttól, de  az átokszóró már annál inkább, hiszen bár magasak és “tündések”, ez a korábbi tapasztalataim alapján nem nagyon összegyeztethető a a Soul Hunter erővel.

kruxena

1.Noel (Ragnarok Online 2)
A cuki kinézet senkit se csapjon be, aki ezzel a fajjal játszik a Ragnarok Online 2-ben, azelőtt mindenképpen olyan út lesz, mint a második és a harmadik helyen lévőknél: gyengítés, átkozás, enyhén nekromanta képességek.A chibi kinézetet továbbá bőven kompenzálja a hihetetlen erő, és a nem meglepő gyorsaság. És csak úgy mellékesen említeném meg, hogy ők elvileg egy természet közeli és alapjáraton békés nép lennének.

noel

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .