A nyári szezon és azon belül is a július el van árasztva animék terén: vannak itt újonnan kijövő szériák, és vannak folytatások, amik közül már jó párnak láthattuk is az első epizódját. Most ezek a nyitányok kerülnek terítékre, egyfajta kedvcsinálóként.

d gray man

D Gray man Hallow 1.rész
Az év egyik legjobban várt sorozata számomra a D Gray Man folytatása, így kapva-kaptam az alkalmon, hogy megnézhessem az első részt  belőle. A csalódottság legkisebb jelét sem mutattam az ending legördülés után: bár látszik, hogy eltelt pár év az első széria óta, az alkotók azért képesek voltak megragadni ugyanazt a humort (és persze a feszültséget), amit már korábban megszoktunk. A kinézetre és a szinkronra nem lehet panasz, a visszaemlékezésekért meg külön jár a vastaps – azért azonban harapok, hogy Crossal már megint kiszúrtak.

d gray man

Binan koukou chikyuu bouei-bu love love 1.rész
Hatalmas lelki erő és egy barátom jelenléte kellett ahhoz, hogy végigbírjam ennek a folytatás szerű képződménynek az első részét nézni. Őszintén szólva, eddig a feltekert yaoi szálakat eltekintve semmiben sem különbözik az első évadtól: a főszereplők idegesítőek, a párbeszédek unalmasak és/vagy semmi értelmük, az ellenfelek meg – ha ez egyáltalán lehetséges – még gázabbak. De azért nem vagyok álszent, egy jó poént eltudott sütni az első epizód, ez pedig a baltás-gyilkos módra őrjöngő nagy testvér volt.

binan

Handa-kun 1.rész
A Barakamon egy meghatározó anime a számomra, és nagy örömmel töltött el, amikor megláttam, hogy már online berkekben is megtalálható az első epizód. Egy kreatív a sorozatból kiragadással kezd, hogy aztán öt percig azon gondolkodjon a kedves néző, hogy vajon jó animét is néz-e, aztán végül megkapjuk Handa-kun középiskolai életét, ami egyből egy lánytól érkezett szerelmi vallomással indít.  Érdekes csavar ez, hiszen a normál sorozatból lehet tudni, hogy nem lesz belőle semmi, hiszen ott Handa maga mondta, hogy sosem volt barátnője, de ki tudja – lehet, hogy az alkotók kreatívkodnak. Minden esetre a humor a megszokott, Handa antiszociális személyiségét nagyon jól kihasználják, valamint a körülötte lévő emberek félelemmel vegyes tiszteletét irányába.

handakun

Cheer Danshi 1.rész
Már a borítója sem tetszett ennek a sorozatnak, a trailertől meg egyenesen a hajamat fogtam, aztán megnéztem ennek a fiú szurkolócsapatos animének a nyitó epizódját, és valahogy sikerült eljutnom egy semleges nézőpontra vele szemben. A két főhősnek beillő srác egyáltalán nem vészes – csak maradjanak meg barátoknak – az eddig nagyjából körvonalazott helyzetben is rejlik némi potenciál. Ami azonban a legjobb volt az az, hogy itt is kapunk egy szemüveg tologató Midorima-imitárort, aki végre vicces is.

cheer danshi

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Nyári szezonos anime nyitányok”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .