Kellett egy kis idő mire elkészül a Tremors folytatása, de 1996 megadta a következő lépést, mind történetben, mind a drabálok evolúciójában. Hölgyek és vaktyúkok, íme a Tremors 2 – Ahová lépek ismét szörny terem.

Tremors 21

A második rész jó pár évvel az első cselekménye után fel a fonalat. Val már kikerült a képből (így a filmből is), és Earl-nek egyedül kell tengetnie strucctenyésztő mindennapjait. Ám egy nagy egy fiatal és mindenre elszánt srác, Grady (Chris Gartin) ellátogat hozzá, hogy megbízói érdekében meggyőzze a makacs férfit, hogy segítsen kiirtani egy drabálbandát megy olajfúró területén. Miután megismerkedik a kisebb ottmaradt és még élő csapattal, Earl neki is áll kipusztítani a drabálokat a régi módszereket alkalmazva, ám ő egyedül nem lesz elég ehhez a munkához, így felhívja mindenki kedvenc militarista nagyágyúját, Burt-öt, hogy segítsen. Persze egyikük sem számít arra, hogy a drabálok nem csak, hogy megint nagyon hamar tanulnak el dolgokat, de az evolúciójuk is tartogat némi kellemetlen meglepetést hőseink számára.

Tremors 24

A második nagyjából azt hozta, amit elvártam tőle. Drabálok, menekülés, robbantás – és persze a kötelező töltelékkarakterek gyors hullása. A lények evolúciója (valamint a röviden felvázolt eredettörténetük) viszonylag jól beleillik a képbe, és csak annyi kérdésem lenne, hogyha ezek a lények jóval öregebbek a dinóknál, akkor eddig hogy maradtak rejtve az emberek (és persze e fejlődő technika) szeme elől? A “vaktyúk-ok” léte,  és speciális érzékelésükre azonban nem lehet panaszom. Kissé buta, de butaságból félelmetes dolgokat művelő lények – egy bajom van velük, hogy sokkal könnyebb elintézni őket, mind a föld alatti verziójukat.

Tremors 23

A szereplők felemás alakítást hoztak: az Earl/Burt kombóval semmi gond nem volt, ellenben a folyton a plafonon pörgő Grady vagy a kötelező női karakter Kate (Helen Shaver) már közel sem voltak annyira érdekesek. Az érzelmi húr kártyák ellenben jól kilettek játszva: egyrészről ott van a közel megcsömörlött Earl, aki bár korábban hatalmas tettet vitt véghez, nem ő aratja le annak a gyümölcsét. Mellette ott van a szintén zsákutcába tévedt Burt, akit elhagyott militarista felesége Helen – és csak egy drabálisan nagy probléma tudta előcsalogatni a bunkeréből.

Tremors 22

Tehát, mi is az, amit a Tremors 2-től kapunk? Némi horror, őskövület evolúció, némi romantika meg humor – mindezt jól elosztva a játékidőn belül. Valamennyire megtudom érteni, hogy S.S. Wilson miért nem rajong annyira ezen alkotásai iránt, de azt el kell ismerni, hogy mégiscsak letett valamit az asztalra velük.

Tremors 25

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .