Nincs élet pszicho-thriller nélkül – mondom persze én. A Perfect Blue-t még megboldogult elsőéves koromban adták fel vizsgára. Meglepő módon rajzolt létére is elég hatásos darab lett és nagyon a szívemhez nőtt az évek során.

perfectblue1

Mima fiatal popsztár, egy J-pop zenekar énekese. De kezd rájönni, hogy neki ez már kevés, valami másra vágyik. Ezért aztán fogja azt a bizonyos sátorfáját és átnyergel a színészethez, szerepet kap a Kettős kötelék című sorozatban. Habár ő remekül érzi magát, élvezi a forgatásokat, a rajongói nem mind értenek vele egyet. Sokan igencsak zokon veszik, hogy Mima többé nem énekel, többek között egy Me-Mania nevű zaklató is. Hamarosan felbukkan a neten egy Mima szobája nevű site is, ahol az ő mindennapjait írják le kísérteties pontossággal. Mima kétségbeesik, azonban a barátai és a rajongói elpártoltak tőle. Az egyetlen, akire számíthat, az Rumi, a volt popsztár, ő azonban csak legyintget. A dolog viszont egyre komolyabbra kezd fordulni, amikor a lány körül durva gyilkosságok történnek és a jelek rá utalnak.

perfectblue2

Ez a tegnapihoz hasonlóan egy nagyon kusza történet, amibe könnyű belegabalyodni. Egyrészt Mima sem teljesen épeszű – bár ezt manapság a sztároktól már ki várná el. Másrészt annyi a gyanús elem és a furcsa történés, hogy a film végére – amikor is végre az egészet kibogozzák végre – már egészen el is lehet fáradni. Mindez persze nem baj, hiszen pszicho-thrillerről beszélünk, ráadásul így izgalmas az egész.

perfectblue3

Nagyon szerettem volna egy olyan filmet berakni a listába, ahol ugyan kicsit sem hétköznapi emberekről van szó, viszont megtapasztalják azt a bizonyos kilátástalanságot, amit én keresek. A Perfect Blue mellett még versenyző volt a Kifutó a semmibe, amely igaz történet alapján készült. Ma már ugyan mind tudjuk, hogy a csillogás nem csak ennyiből áll és bizony van árnyoldala. Azonban néha mégsem tudjuk elképzelni, hogy mennyire. Végül azért nyert a Perfect Blue, mert még soha nem láttam ilyen jól áthozva azt a szituációt, amikor az embernek már nincs kihez fordulnia. Pontosabban van, de ez nem biztos, hogy olyan jó ötlet. A totális társas magány, amit látni akartam, az itt van. Na, nem mintha erről szólna elsősorban a film, de a lényeg, hogy benne van.

A másik, ami lényeges dolog, és amit már megemlítettem, hogy Mima sem teljesen épeszű. Ez azért lényeges, mert bár kezd beleőrülni a történésekbe, mégsem ő az, akinek az elmebaja elhozza a végkifejletet. Sőt, igazság szerint bármennyire is próbálkozom, nem tudok ebben a filmben épeszű karaktert mondani. Itt mindenki elmebeteg és ez teszi komplexszé a szálakat, mert sosem tudni, hogy most épp kinek az elborult elméjével van dolgunk.

perfectblue4

A Perfect Blue egy kiváló darab, különösen azoknak, akik szeretik a pszicho-thrillert és az animét. Bár ezen a ponton halkan megjegyezném, hogy aki az utóbbit nem szereti, annak is megérne egy próbát, mert nagyon szépen van összerakva.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .