Talán ez a kedvencem a Tremors filmek közül, több dolog miatt is. Egyrészről megint kapunk rengeteg fegyvert, egy újabb evolúciót,és habnak a tortára egy az evésnél többre is képes albínó drabált. Hölgyek és los vaktyukosok, íme a Tremors 3 ahová lépek, már megint szörny terem.

Tremors 31

Immáron tíz év telt el az első drabál támadás óta, és a régi lakosok is újra kezdtek kényelembe helyezkedni, az újak meg pénzt csinálni a lényekből. Burt az egyedüli aki tart az újabb támadásoktól, és mint kiderül nem is ok nélkül. Egyrészről bekapcsolódnak a kormány emberei, hogy nem bánthatják a lényeket, másrészről meg az újabb evolúciós ugrásnak köszönhetően már az égből is veszély leselkedik rájuk.Szerencsére a pénzhajhász Jack (Shawn Christian) keményebb sziklából van faragva, mint az elsőre látszik.

Tremors 33

A 2001-es film a régi megszokott dolgok mellett azért szolgált némi újdonsággal: egyrészről ott van a kormány szerepköre a drabál védelem  szempontjából, ami nagyon hamar felsül, tekintve, hogy ők nem tudnak sokat ezekről a lényekről. A másik érdekesség az szintén kedvenc kis földalatti rémeinknek köszönhető, de nem a gázmeghajtású madarak miatt, hanem az el blanco névre keresztelt albínó drabál miatt. Steril volta miatt nem képes továbblépni az evolúciós ranglétrán, ennek ellenére szerintem messze a legintelligennsebb lény a sorozatban. Nemcsak kiváló vadász és túszejtő, látjuk azt is, hogy van egyfajta humora (Burt-ot imádja heccelni), valamint ha úgy adódik, képes
“szövetségre” lépni az emberekkel.

Tremors 34

Ha már emberek: az olyan új arcok, mint Jack vagy az új boltos Jodi (Susan Chuang) mellett jó volt látni az is, ahogy az első filmmből ismert karakterek is változnak, idősödnek. Ezt a legjobban Mindyn (Ariana Richards) és Melvinen (Robert Jayne) látszik meg. Az öreg Miquel is szerepet kap még a filmben, de nagyjából annyit, hogy tisztességes módon elhalálozzon a repülő mutánsmadarak által. Az egyetlen aki semmit sem változott a három film
alatt az Burt, bár itt a harmadikban előjön a túlzott aggodalom – ami végül is jogos volt -, valamint az is, hogy minden militáris tudás, bizony a tíz év nála is tíz év.

Tremors 33

Nos, akármennyire is szeretem a filmet, van benne olyan dolog, amibe belekötnék: egyrészről nem tudom, mit használt Mr. Wilson, hogy amiatt tűzhajtású madarakat gondolt ki, de én is kérek belőle. Az alapelgondolás nem rossz (ha már volt föld alatti és felszíni veszély), de a végső kivitelezés eléggé felemásra sikeredett. Aztán ahogy fejlődött a technika, úgy hozták be a számítógépes megoldásokat, amik szerintem inkább visszalépés voltak az első és a második technikája után. Amikre azonban a legkisebb panaszom se lehet, azok a robbanások, lövöldözések és a menekülős jelenetek – azok még mindig képesek elhitetni velem, hogy egy Tremors filmet nézek.

Tremors 32

Őszintén szólva a harmadik film még az az ötből, amiről még képes vagyok jó hangnemben írni. Bár itt is voltak hibák, de még ezen kis bakik ellenére is képes volt bezárni egy megkezdett kört, lezárni egy történetet – amit a rövid életű, de annál szórakoztatóbb sorozat vitt remekül tovább -, ellenben a negyedik és az ötödik Tremors filmmel.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .