A BarCraft2 hívogató geek barlangjában került sor ismét a hónap geek eseményének megrendezésére, a TimePass Meetupra. Ráadásul most az időjárás is nekünk kedvezett, hiszen sokkal hűvösebb szelek fújtak a padok között.

13708413_1820785801474247_2803178739901404045_o

Az első előadó egy igazi Star Wars fan, Horváth Attila, akivel már korábban is találkozhatott mindenki, csak akkor éppen nem civilben, hanem Deadpoolként (bár a jelmez nélkül is megvannak a hasonlóságok). A hős útja előadás Luke Skywalker életéről szól, ám annál jóval több dologra rámutatott. Mi tesz egy hőst hőssé, és mint alkotó, miképpen lehet megfogni ezeket a jegyeket a filmvásznon, a játékok világában vagy akár az irodalomban. És vajon manapság miért van szükségünk sokkal több hősre, mint korábban. Generációk nőttek fel az ifjú Luke Skywalker történetén, aki egy egyszerű farmerből lett Jedi lovag, a béke és igazság őre. Az őket követő nemzedék pedig első sorból nézhette végig, ahogy az eleinte ambiciózus és ártatlan Anakin Skywalker először elveszíti a hitét, majd a harag, a félelem és erőszak ösvényére lép, elveszítve mindent és mindenkit, aki fontos volt számára. De vajon tényleg egy zseniális mesélő története elevenedett meg a vásznon 1977-ben, vagy csak azt tudta, hogy milyen érzelmi húrokat kell megpendítenie lelkünk hangszerén?

A második előadás már egy sokkal „fizikaibb” témáról szólt, méghozzá a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő 3D nyomtatásról. Mester Zoltán ugyan költözése miatt nem egy teljes előadást hozott, azonban a nézők kérdéseire válaszolva, és a saját fotóit megmutatva sok újdonságot, aktualitást és érdekességet mutatott meg a közönségnek.

A Black Mod hazánkban egy méltatlanul kevéssé ismert csapat, akik külföldön hatalmas népszerűségnek örvendenek, egyedi látásmódjuk, kreativitásuk és elhivatottságuk az, ami őket magas szintre emelte. „Ne azt nézd, hogy mi az, hanem hogy mi lehet belőle!” –  Modderek akcióban című előadásuk megmutatta, hogy még egy buborékfújóból is lehet fénykardot csinálni, vagy éppen a legapróbb, kidobásra ítélt vacakból is lehet egy jelmez vagy éppen egy high-tech számítógép legfontosabb díszítőeleme. Az előadásra pedig tengernyi ilyen apróságot hoztak magukkal, amiket a közönségnek kellett kitalálnia, hogy mi is volt valójában – persze több-kevesebb sikerrel.

A Pokémon Go hatalmas népszerűségnek örvend (Hanama is írt már cikket a játékról), Szászi Tamás előadása összefoglalt minden apróságot a játékról, beleértve a trükköket, és a saját tapasztalatait. Azonban a játék nem mentes a bugoktól, és zavaró nehezítésektől – ezek is kitárgyalásra kerültek az előadás alatt, ahogy a játékfejlesztő Niantic, vagy a kezdeteket jelentő Ingress is.

Az esemény záróakkordja ismét a Star Wars, méghozzá egy olyan téma, mi mind cosplyeseknek, mind rajongóknak okozhatott némi örömet: Star Wars jelmezek érdekességei! Mérei Norbi, a magyar 501-es Légió oszlopos tagja hozott magával tengernyi képet, érdekességet és olyan kiegészítőket, amiktől a nagyközönség csak ámuldozott.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .