Tipikusan az a fajta vásárló vagyok a könyvesboltban, aki lekapja a szimpatikus borítójú könyvet a polcról és lesz, ami lesz. Persze, ezzel jártam már rosszul – igazából ezúttal is volt egy pici bakim, de erről később – viszont most nagyon beletrafáltam a jóba.

tigris1

Kelsey Hayes, történetünk hőse mindössze nyári munkát keres. Talál is egyet, a városba érkező cirkusznál, ahol azt a feladatot róják rá, hogy lássa el az állatokat. Mindez egyszerűnek tűnik, csak épp a cirkusznak van egy szép, nagy fehér tigrise is. Ettől Kelsey eleinte jó nagy adag félsszel indul a feladatára, hamarosan azonban igen szoros barátság szövődik a lány és a nagymacska között. Amire viszont még ő sem számított, hogy nem sokkal később már Indiában találja magát, régi legendák, finom ételek és egy elátkozott herceg társaságában, aki az ő segítségére vár, hogy megszabadítsa.

Általában nem vagyok egy nagy romantikus alkat – erre már ti is rájöhettetek – viszont ha ilyen köntösbe csomagolják, már könnyen magával ragad. Világéletemben imádtam a hasonló meséket a világ minden tájáról. Ez persze kicsit más, hiszen ezúttal nem múltbeli legendába csöppenünk, hanem nagyon is a jelenbe, ez azonban cseppet sem töri meg a varázst. Kicsit úgy éreztem magam olvasás közben, mint régen gyerekkoromban, amikor még hercegnős meséket olvastam. Magával ragadott a történet, a világ, na, és persze a sármos pasi is.

Visszatérve a bakimra: eredetileg a könyv második részét emeltem le a polcról. Szóval így muszáj volt megszereznem először az elsőt. Mivel a második rész címe A tigris küldetése, gondoltam valami fantasys, maffiózós, bőrszerkós dolog lesz. Mint láthatjátok, durván mellényúltam, de ez azt hiszem, nem is baj. Nagyon rég volt már, hogy ennyire elvarázsolt egy könyv – manapság ugyanis irtó nehéz igazán jó olvasmányt találni, mert mindenki ír, az is, akinek nem kéne.

Hogy egy kicsit a karakterekről is szót ejtsek: Kelsey pontosan az, ami. Egy egyszerű kamaszlány és ezzel tisztában is van. Ez azért jó, mert szeretem azokat a főhősöket, akiknek van önkritikájuk. Persze, iszonyú kitartó és ragaszkodó, de ettől függetlenül csak egy amerikai lány, aki szereti viszonozni a törődést. Vele szemben ott van Ren, a dögös, indiai herceg, minden nő álma. Még olvasva is könnyedén belezúg az ember, nemhogy ha még ott is állna velünk szemben, így hát szegény Kellst nem is lehet hibáztatni, hogy olyan könnyen levette a lábáról. És persze ki ne maradjon a kedves Mr. Kadam, aki Ren ügyes-bajos dolgait próbálja rendezgetni és akkora szíve van, amit sokan megirigyelhetnének. Nekem speciel eleinte egyébként eléggé ellenszenves volt, kicsit arrogánsnak éreztem, de kiderült, hogy kenyérre lehet kenni. Igazi jóságos védelmező, akit mindenki szívesen fogadna el nagypapinak.

Én azt gondolom, hogy ez egy olyan történet, amit még a legköszívűbb lányoknak is bátran a kezébe nyomnék. Varázslatos kalandok, néhol ügyetlen, néhol pedig mézes-mázos romantika, és persze tigrisek. A tigrisek lenyűgözőek!

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .