A Kingdom anime több szempontból is érdekes volt a számomra: egyrészről tart egy kis feltuningolt történelem órát a kínai harci időszakról, másrészről meg nagyon jó karakterekkel ismertet meg a széria. Ezek közül is a legtöbbet a különféle birodalmakhoz tartozó tábornokok jelennek meg, akik bár nagy átlagban egy kaptafára mennek, vannak köztük érdekes személyek.

ri boku

 1. Rin Ko
  Ren Pa egyik jobbkeze a csukott szeműek versenyében biztosan dobogós Rin Ko, aki mosolygós arca mögött szomorú múltat és hihetetlen gyilkos jelenlétet rejteget – vagy nyíltan megy neki a zöldfülű tábornokoknak. Sajnos ő az egyik oka annak, hogy Shin (a főhős) kissé visszaesett a kedvelési listámon – aki látta az animét, az tudja miért mondom ezt.

rin ko

 1. Yo Tan Wa
  Bár vannak erős női generálisok (Kyou Kai, Kou) valamiért Yo Tan Wa került fel ide egyedüliként a “gyengébbik nem” képviselői közül. Bár a történelmi hűség nem teljesen okés nála (hiszen a valós életben férfi volt) a többiben viszont az alkotók képesek voltak visszaadni azt a rettentő karizmával és tudással rendelkező hegyi tábornokot, aki egykoron Ei Sei császár segítségére sietett.

yo tan wa

 1. Ren Pa
  Nem viccelek, ez a papus talán az egész sorozat – mindent tulajdonságát egybevéve – legerősebb, egyben legrenegátabb generálisa. Bár több császár oldalán is állt, sosem azért hagyta el őket, mert más jobb dolgokat ígért neki, hanem Ren Pa morális elvei és az udvartartás korrupt dolgai nem fértek össze – és ezt csak tisztelni lehet benne. Az meg már csak hab a tortán, hogy a seregére egyfajta családként tekint, és hihetetlenül szomorú amikor fiatal társai lépésről-lépésre távoznak el az élők sorából.

ren pa

 1. Shou Hei Kun
  Bár róla az anime nem mutat sokat, a mangában megmutathatja igazi tehetségét a kecskeszakállas diplomata. Bár Shou Hei sokkal inkább tartja magát elméleti tábornoknak, mint a harctéren aktívan résztvevőnek, igencsak hamar kiderül, hogy a csatatéren is félelmetes ellenfél és hűséges, jó vezető.

shouheikun

1.Mou Ten
Ironikus, hogy pont az egyik legfiatalabb tábornok kerül az első helyre. Mou Ten generális családból származik, de már néha olyan szinten képviselteti magát, hogy nemcsak apját, de még nagyapját is képes lekörözni. Hát igen, ilyenkor a fiataloké a világ – csak azt nem értem nála, hogy miért rózsaszín ruhában mászkál.

mou ten

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .