Nem tudom eldönteni, hogy az Amazon Video pilotja zseniálisan nagyszerű, vagy érhetetlen káosz? Egyszerre röhögtem és sírtam a poénokon, miközben adóztam a kiszólásoknak és értetlenül álltam a cselekmény előtt!

thetick-pilo-2

1908, Tunguska: megjelenik az első szuperhős a Földön, vagyis Superian (Brendan Hines), aki védi a jót, szembeszáll a gonosszal, és egyúttal elindítja a szuperhősök korát a bolygón. Őt számtalan hős és csapat követi, ám ellensége is jócskán adódnak, akik közül a leggonoszabb The Terror (Jackie Earle Haley). Arthur Everest (Griffin Newman) egy kissé magányos és különc férfi, aki megszállottan hisz az összeesküvésekben, vagyis kifejezetten egyben. Ugyan Superian legyőzte és megölte The Terrort, holtest mégsem került elő, és Arthur meg van róla győződve, hogy minden idők legbrutálisabb főgonosza nem hunyt el, és most éppen egy nagyszabású visszatérésen dolgozik. Arthur ennek ered a nyomába, mikor találkozik egy ez idáig ismeretlen szuperhőssel, The Tickkel (Peter Serafinowicz), akinél furább szerzetet még nem hordott hátán a Föld.

thetick-pilo-3

A harminc perces pilot nem hagyott sok kétséget maga után, hogy a The Tick közel sem lesz egy átlagos képregényhős sorozat. A Kullancs monológjai, Arthur kattanása, és a gonoszok kegyetlensége mind a megszokott klisék kifigurázására adnak lehetőséget, és ez nagyon is jó. Maga az alap képregény sem egy átlagos darab, így külön piros pont a készítőknek, hogy ezen az úton kívánnak tovább haladni.

A főszereplő a cím ellenére szerintem nem a Kullancs lesz, hanem Arthur, aki egy teljesen átlagos, kissé paranoid srác – ám erre azért egész jó oka van –, és ez egy nagyon is jó irány, hiszen nemcsak a szuperképesség tehet hőssé egy embert, hanem a gondolkodásmódja és a tettei.

thetick-pilo-1

Hogy ez a közel sem átlagos széria mennyire lesz siker, azt nem tudom megjósolni, mivel még sem tudom eldönteni, hogy szeressem, vagy ne szeressem a pilot alapján. De egy biztos, hatással volt rám, érdekes felvetéseket kezdeményezett a főgonoszokról és a szuperhősökről. Remélem még sokszor kapunk olyan morális kérdéseket, mint most az elején, hogy mi teszi a hőst hőssé?

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .