mavik5

Ha kedd, akkor Fight Club – legalábbis ez a benyomás kél az emberben, ha ilyenkor belép a Meltdownba. Mindezt a srácok még fokozták is augusztus huszadikán gy Mortal-bajnoksággal. Itt volt az ideje, hogy egy kicsit a górcsövünk alá kerüljenek, úgyhogy elkaptuk néhány kérdésre Norbit.

Név: Biró Norbertmavik4

Becenév: Playnorbi

Csillagjegy: Halak

Szülőváros: Budapest

Foglalkozás: Beszerző (videojatekbolt.hu)

Kedvenc film/sorozat: Torrente, Hősök, Gyűrűk Ura, Gladiátor

Kedvenc játék: Metal Gear, Uncharted, Street Fighter, Mortal sorozatok, God of War, Gran Turismo

Háziállat: Törpe schnauzer (Daisy)

mavik6

Mikor kezdtél el játszani ezzel a műfajjal? Melyik volt az első játék?

Célirányosan ezzel a műfajjal 2007-ben a Tekken 5: Dark Resurrection online kiadásával kezdtem el foglalkozni és egyben megismerkedni a hazai közösséggel és krémjével. Kompetitív szinten úgy gondolom a MKX érkeztével kerültem fel a térképre.

A legelső bunyós emlékem a Street Fighter II Super Nintendon ahogy Blankával megtanultam áramot spammelni heves gomb nyomogatással. 😀

Mikor hoztátok létre a MAVIK-ot? És mit csináltok pontosan?

Nem azonnal egyesületként kezdtük. A közösségformálást 2009-ben a Street Fighter IV eljövetele hozta el, amely akkora hatást gyakorolt rám, hogy megalapítottam a Fight Club rendezvényt többed magammal.

A MAVIK – Magyar Virtuális Küzdősport Egyesület – 2015-ben alakult meg, hogy egy profibb közeget tudjunk teremteni ennek a szubkultúrának.

A Fighting, mint gamer-műfaj népszerűsítésével foglalkozunk eseményeken és rendezvényeken keresztül.  Ezt a törekvést nagyban, a Kelet-Ázsiában őshonos, Amerikában virágzását élő (lásd EVO Championship) szubkultúra inspirálta számunkra.

Célunk a hazai tömörülés egységben tartása, illetve hosszú távon a tehetségek felkutatása és profi játékosokká nevelése.

mavik1

Megjártatok már néhány rendezvényt is. Mesélj róluk egy kicsit.

Ez így igaz, rengeteg eseményen vagyunk. Az előző generációban sok híres széria folytatódott, mint a Tekken, a Soul Calibur, a Mortal Kombat, vagy a Dead or Alive. Ezekből, és még másból is csináltunk megjelenéskor launch-bulit ahol a sok alkohol mellett annál több barátság kötettett.

Ezt követték egy huzamosabb ideig a külső rendezvényeken való versenyek, mint a MondoCon-ok, ahol A videojátékos részleg főszervezője is voltam. De nem csak szervezünk előszeretettel, hanem járunk versenyekre is ha időnk engedi. Több alkalommal voltunk külföldön is megmérettetni magunkat ahol akár dobogós eredményekkel képviseltük a hazánkat. 😉

Legutóbb 20.-án tartottatok bajnokságot. Hogy sikerült?

Az egyik legelőkelőbb Esport bárban tartottuk a Meltdown MAVIK Fight Club-bajnokságunkat, ami a visszajelzések alapján szenzációsan sikerült! Például bevezettünk sikeresen egy rendszert ahol a kezdő és a haladó játékosokat külön választottuk, hogy mindenki megtalálja a saját magának való kihívást, ezt imádták a résztvevők és a nézők is egyben. Illetve készültünk színpadi műsorral, gyönyörű cosplayes csajokkal és izmos ninjákkal is, és nem utolsó sorban finom koktélkülönlegességeket is meg lehetett kóstolni!

A bár és a közöttünk lévő jó kapcsolatnak hála, itt egyáltalán nincsen vége, sőt októberben következik a folytatás tessék készülni rá!

mavik2

Azért jó néhány játék fut a köreitekben. Melyik a legnépszerűbb és miért?

Street Fighter, Tekken, Mortal Kombat, Guilty Gear, és még sok más van a menüsoron. Egyértelműen hazánkban a Tekken és Mortal Kombat a legnépszerűbb két széria, részben az itthon is megtalálható játéktermi kultúrából még a régi szép időkből.

Hol lehet titeket megtalálni a weben, vagy akár személyesen? 

Minden keddenként lehet megtalálni a Meltdown Barban minket, ahol 18 órától egészen orrvérzésig biztosítjuk a remek hangulatot. Illetve szívesen segítünk megismerkedni egy adott játékkal, megtanítani az alapjait vagy akár mélyebben is belemerülni. A törzshelyünkön kívül megtaláltok a Facebook-oldalunkon, illetve hamarosan már a saját weboldalunk elkészül és ott is fel tudjátok velünk venni kapcsolatot! 😉

mavik3

 Mik a terveitek a jövőre nézve?

Még több buli, még több verseny, még több nyeremény!

Komolyra fordítva: jövőre két, számunkra nagyon fontos megjelenés érkezik, a Tekken 7 és az Injustice 2, nos ezekre komoly rendezvény-terveink vannak. Egyelőre még nincsen konkrét bejelentenivalónk de ami késik az nem múlik!

A Tekken-sorozatot úgy gondolom, nem kell bemutatni senkinek, mindenki játszott már legalább valamelyik részével otthon, haveroknál, játékteremben vagy online és kellemes emlékei vannak róla.

Valamint az Injustice ami a manapság közkedvelt DC képregényhősöket ereszti egymásnak egy fergeteges látványvilággal, a Mortal Kombat fejlesztőinek boszorkánykonyhájából, tehát garantált a kasszasiker. Alig várom már, hogy leüljek eléjük, és álmatlan éjszakákat okozzanak illetve én az ellenfeleimnek.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .