Az augusztus igen sűrűnek ígérkezett a TimePass életében, hiszen szombatra egy Meetup szerveződött, a már megszokott BarCraft2-ben, míg vasárnap egy egész napos HCC fotózás került megrendezésre. Az augusztusi szabadságolások azonban nem kímélték a szombatod, de természetesen a kemény mag így is kitartott!

14054537_1835185036700990_4517953065789869323_o

Az előadások tekintetében igazi vegyes válogatottat kaphattak a látogatók. Chibi ugyanis cosplayesként a kontaklencsékről és azok helyes használatáról tartott egy kisebb előadást. A kontaktlencsék használata elsőre ijesztőnek tűnhet, hiszen vannak szabályai a lencsehasználatnak, amit néha azok sem tudnak, akik nem először színezik át ily módon a szemüket cosplayhez. Chibi előadása az alapvető szabályokról szól, és tanácsokról, amivel elkerülhetjük a rémisztően hangzó problémákat!

Második előadónk az oldal olvasói körének igen ismerős lesz – Hanama ragadott ezúttal Prezit, és beszélt az egyik kedvenc témájáról, a zombikról! Zombik a barikádon túlról, avagy a mondakörtől a filmvászonig, Hanama előadása górcső alá vette az élőhalottakról szóló mítoszokat, és azokat követve felvázolta jelenlegi népszerűségük okát filmes körökben, kitérve a korábbi érákra, és megmutatva, hogy egy zombis történet is lehet mély és drámai tartalmú.

És ha már Hanamát említettem, akkor neki is sok köze van Orlissa előadásához, ugyanis a korábbi, Cathyvel közös rajzfilmekről szóló előadása ihlette Orlissát, hogy felrántsa a leplet a Marvel animációs sorozatairól. Mostanában sokat emlegetjük a Marvel képregényeit és blockbustereit, azonban van még egy médium, ahol a kiadó szintén sokat tett már le az asztalra az elmúlt fél évszázad folyamán: ez pedig az animációs sorozatok világa. Az előadás ezekbe a szériák nyújt egy röpke bepillantás, a minimálisan animált képregény-átemelésektől a komputer-generált mosómedvékig, a teljesség igénye nélkül – megfűszerezve egy nagy adag humorral.

A TimePass záróakkordja egy igazán rutinos előadó, Habony Gábor műfordító, és bájos segédje, Gina közreműködésével tárulhatott a közönség elé. Sötétebb univerzumok: Marvel és DC sorozatok. Miért sokkal brutálisabbak a televíziós sorozatok, mint a mozifilmek? A stresszküszöb és a képregény világok kapcsolata a filmes médiával, a Marvel és a DC versenye a nézettségért, a nézettség jelentősége a moziban és a televízióban. Nem is gondolnánk, mennyi minden befolyásol egy komolyabb hangvételű művet, és hogy ez milyen hatással is lehet hétköznapjainkra – ezen talán egy kicsit segített ez az előadás.

Az augusztusi Meetupon ugyan kevesen voltunk jelen, á annál jobban szórakoztunk, hiszen így sokkal interaktívabbakká váltak az előadások, és ez a betérő újdonsült látogatóknak is elnyerte a kedvét. Azonban szeptemberre egy rossz és egy jó hírrel zárnám cikkemet: nem lest TimePass Meetup, helyette azonban ismét megrendezésre kerül az év sci-fi és fantasy rendezvénye, a 36. HungaroCon! Remélem sok olvasónkkal találkozunk ott!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .