Az első margitszigeti fotózás sikerén felbuzdulva a TimePass és HCC szervezők ismét összeálltak egy közös fotózási napra. A helyszín ezúttal a Városliget, annak is inkább a Vajdahunyadvár körüli része, a várra hajazó hatás, illetve a vízközelség pedig rengeteg cosplayest ihletett meg.

dsc_0729

A korábbi eseményhez képest, most adódott egy újítás, és a cosplayeseknek előre kellet regisztrálniuk, ezzel enyhítve a fotósok terhén, illetve kicsit beszabályozva, hogy mikor és ki fog foglalkozni az aktuális modellel. Persze ezzel nem lett kizárva az a szabadság, hogy amennyiben az idő engedi, a fotósok és a modellek megbeszélnek helyben egy közös együttműködést.

Augusztusban sem a nap, sem a hőség nem volt éppen a barátunk, ezért a fotózás délután négykor vette kezdetét, de még így is ügyeskedni kellett, hogy a fények ne égessék ki sem a leendő képeket, sem a cosplayesek szemét. A felkészültebbek persze már szűrőkkel és derítőlapokkal készültek – na, meg segítőkkel, akik pont odairányították a fényt, ahova kellett.

dsc_0812-r

A majdnem egy tucatnyi fotós „seregnek” pedig akadt modellje bőven: Cersei Lannister, Fem Hades, Sora Naegino, Ms Marvel, Rose Quartz, Helga Sinclair… és még sokáig lehetne sorolni a karaktereket, amik nemcsak animékből, hanem filmekből, sorozatokból vagy éppen mesékből érkeztek.

Akinek pedig adódott egy kis szabadideje, az a csapat gyülekezőhelyén örvendezhetett – már ha nagy Pokémonos az illető – ugyanis a helyi pokéstop szinte állandó lure-ozásnak volt kitéve, vagyis csak úgy özönlöttek a pokémonok. Emellett persze a csomagokra is figyeltek, illetve akadtak sokan, akik beálltak segítőnek, támasznak vagy éppen egy-két félmondattal igazi bolondos hangulatot teremtettek.

dsc_0789

A nap végére persze fotós, cosplayes, segítő, mind elfáradtak, de mindenki egy boldog és eredményes napot tudhatott maga mögött, amolyan mini-con jellegű találkozót. És a sikereken felbuzdulva, talán lesz még egy hasonló fotós-cosplayes találkozó, csak míg augusztusban a meleggel kellett megküzdeni, addig legközelebb már a hideg időjárására kell felkészülni.

A képekért köszönet Lord Halgornak!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .