Hát, ezzel az alcímmel csak mélyen egyetérteni tudok. Már az első két rész idején is azon tűnődtem, hogy miért létezik egyáltalán ez a film. Manapság meg azon, hogy miért folytatják!? Úgy tűnik, Hollywood lement gagyiba. Még a gagyinál is gagyibba. (És akkor most próbáljuk kimondani ezt a nyelvtörőt!)

sharknado33

Fin (Ian Ziering) a film kezdetén épp kitüntetést kap. Mi más névre hallgatna ez a remek  díj, mint az Arany Láncfűrész? Mert ugye minden nap rohangálnak emberek, akik repülő cápákat vágnak szét, így hát nagy szükség van a tengerentúlon egy ilyen trófeára. A felesége épp gyereket vár, a sógora meg idegesítő. Szóval igazi idill az egész. Keletről azonban felhők gyülekeznek és Fin már akkora ász ebben a cápakaszabolásban, hogy ő már érzi: itt az újabb cápavihar. Természetesen ez öt percen belül meg is érkezik, így hát mi lenne okosabb, mintsem bebújni egy bunkerbe. Ebben a jelenetben külön szép, hogy hősünk szeretne fegyvert kapni, de a Fehér Házban nem adnak neki, mert ez a legbiztonságosabb hely és ezért nem adhatnak neki. Tök logikus, nem?

Én mindig azt hiszem, hogy nincs lejjebb – és sajnos ebben mindig tévedek is. Természetesen továbbra sem tudnak az emberek katasztrófát kezelni, csak sikoltozva rohangálni. Pedig azt hinnénk, hogy ahol cápák potyognak az égből kétszer is, ott ez már nem lesz akkora nagy szám. Egyébként a halacskák ezúttal sem sikerültek szebben, igazi 90-es évekbeli béna CGI. Ez persze akkor még a Xenában menő volt, csak most 2016-ot írunk épp.

sharknado32

Fin egyébként egy külön pszichológiai csoda. Túl van két cápaviharon és még nem kattant meg. Kicsit talán melankolikus a karakter, de már az elején sem épp a vidám szót használtam volna rá igazság szerint. Végül is van egy szőke, félkarú barátnője, aki cápákat darabol és gyereket vár tőle. Miért is kéne örülnie? A karakterek másik csúcspontja az egyik érdekvédelmis – mármint a cápáké. Egészen addig tart ki a cápák mellett, amíg azok be nem potyognak a házába, mert onnantól, a szavaival élve „személyes ügy”. Mondjuk, engem érdekelne, hogy miből gondolja, hogy azok a cápák egyáltalán szerettek volna repülni.

sharknado34

Ja, meg hát persze meg kellett jelennie Fin volt barátnőjének is. Mert hát kell azért a dráma! Mert nem elég drámai az, hogy cápák röpködnek egy széltölcsérben, még ez is kell. Persze, véletlenül sem örül az exe felbukkanásának a hölgyemény, de hát mit van mit tenni, jönnek a ragadozók. És még új csávója is van, ezért jó alaposan durcizik, hogy megjelenik hősünk és elrontja a szép idillt.

Külön bekezdést kell szentelnem a cápagyilkosságoknak is, amikre úgy kemény tíz percig még figyeltem is. Merthogy Fin most már szupererős is lett és simán beépít fél kézzel egy mellszobrot egy cápa fejébe úgy, hogy az teljesen széttrancsírozódik. És ugye az is tök reális, hogy akkora ballisztikai tudományunk van, hogy egy cápát fel tudunk nyársalni az amerikai zászló rúdjával! Komolyan, ezek az ötletek egyáltalán honnan jönnek?

sharknado31

És a legszomorúbb: lesz negyedik rész. Elképzelésem sincs, hogy miért és hogy ki akarja megnézni, de lesz. Számomra rejtély ennek a filmnek a mibenléte, legfőképpen, mert semmiről nem szól, de még azt is rosszul. Már előre látom, hogy amikor nagymama leszek, akkor a tizenhetedik Sharknadoról fogom írni nagyjából ugyanezeket a sorokat. Sosem lesz vége?

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .