Ha ősz, akkor American Horror Story. Idén sem maradhattunk riogatás nélkül: szerdán elstartolt a hatodik évad is. A kezdés erős lett és figyelemfelkeltő – pontosan olyan, mint amilyennek egy szezonkezdésnek lennie kell.

ahsvi4

Az epizódban egy ifjú pár visszaemlékezését láthatjuk. Shelby (Sarah Paulson, Lily Rabe) és Matt (Cuba Gooding Jr., André Holland) egy baba elvesztése után rábukkan egy régi házra Észak-Karolinában. Kissé poros és lepukkant, de mindezektől eltekintve tökéletes állapotban van. Azonnal beleszeretnek a házba. Azonban a helyiek nagyon meg akarják szerezni tőlük a házat, majd a beköltözést követően furcsa események veszik kezdetüket az ódon épületben. Hogy ne kelljen egyedül hagynia feleségét, Matt felhívja a testvérét, Lee-t (Angela Basset), hogy maradjon náluk, amíg neki el kell utaznia. A két nő azonban cseppet sem kedveli egymást, lévén annyira különböznek, hogy ennél jobban már nem is lehetne. És ezt nem is kezelik túlzottan jól.

ahsvi1

Az még azért számomra elég nagy rejtély, hogy milyen elgondolás alapján választottak fiatalabb szereplőket a későbbi eseményekhez. Sarah Paulson ugyan egy gyönyörű nő, de semmiképp nem tudom őt elképzelni Lily Robe fiatalabb énjeként, mindezt pedig ugyanígy el lehet mondani Cuba Gooding Jr.-ról is. Ennek ellenére a színészek kiváló munkát végeztek – persze a korábbi munkásságukat ismerve ez nem is meglepő. Mindössze arról van szó, hogy talán érdemesebb lett volna őket fordítva rakni a szerepre. De persze egyébként az American Horror Story stábját ismerve ennek még később akadhat jelentősége, de ez viszont a jövő zenéje.

Az epizód meglepetése Angela Basset volt. Eddig mindig olyan szerepekben láthattuk, ahol a nőisége és a szexualitása került előtérbe ilyen, vagy olyan módon. Ezúttal azonban egy volt rendőrt alakít, akit jócskán meggyötört az élet, fájdalomcsillapítókon él. Ez egy egészen új távlatot jelent, ha azt vesszük, hiszen most bebizonyíthatja, hogy ebben a szerepben is helyt tud állni. Én személy szerint nem féltem, mert úgy gondolom, hogy jócskán sok tudás és tehetség van a hölgyben.

ahsvi2

A szezon alcíme – My Roanoke Nightmare – egyébként minden étséget kizáróan a Roanoke kolóniára utal. Ha valaki esetleg nem tudná, mi az: Erzsébet királynő megbízásából a Roanoke kolónia volt az első csoport, akik Észak-Karolinába érkeztek, hogy megalapítság az Újvilágot. Azonban, amikor megérkezett az utánpótlás, őket nem találták, helyettük csak furcsábbnál furcsább nyomokat. Hogy valójában mi történt ott a tizenhatodik században, máig rejtély. És pontosan emiatt remek alap egy horror sorozatnak.

ahsvi3

Idén rengeteg volt a titkolózás az évadot illetően, ez sokakat el is tántorított. Az első rész után én azonban inkább bizakodó vagyok, mert egy elég izgis epizódot sikerül összedobni a nézők számára. Arról persze még nekem sincs fogalmam, hogy mi fog belőle kisülni, de minden esetre kíváncsian várom.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .