Bevallom nehezen vettem rá magam az Extant folytatására, ugyanis az első évad olyan minősíthetetlen rossz lett, hogy szívem szerint kaszáltam volna, ám az otthont adó CBS nem így döntött. Ezáltal nem maradt más választásom, mind bedarálnom a második évadot – szerencsére több nem is lesz. Íme, a kínlódása egy sci-fi rajongónak, aki majd’ egy életre megutálta Halle Berryt!

extant-s02-3

Molly Woods (Halle Berry) korábban hónapokat töltött egyedül az űrben egy aprócska hajón, biológiai mintákat kutatva, amit akkor nem sejtett, hogy egy idegen lény vette őt célba, és teherbe is ejtette. Molly a Földön jött csak rá, hogy magzatával nincs minden rendben, de hogy mennyire, arra csak a születése után jött rá. Miközben az idegen létforma invázióját akadályozta meg, fia, Ethan (Pierce Gagnon), aki valójában egy mesterséges intelligencia, feláldozta önmagát, hogy megmentse anyját. Mollynak így sikerült megakadályoznia a Föld megszállását, kivéve, hogy egy űrlény átjutott, méghozzá a saját fia.

extant-s02-4

Hónapokkal később Mollyt elmegyógyintézetbe szállították, vagyis inkább zárták, arra hivatkozva, hogy veszélyes. Ám az igazság az, hogy Mollytól elvették a fia újjáélesztésének projektjét, miközben férje, John (Goran Visnjic) rejtélyes balesetben elhunyt. Eközben pedig egy idegen garázdálkodik a Földön, sorra termékenyíti meg a nőket, akik rövid idővel később brutális módon életüket veszti. Molly minden lehetőséget megragad, hogy fia nyomába szegődjön, és ehhez még társra is talál JD Richter nyomozó (Jeffrey Dean Morgan) személyében. Kettejük nyomozása közben a kormányzati erők is próbálják megtalálni az idegent, aki öldösi az embereket, és az egyik leghatásosabb fegyver ellenük Dr. Woods mesterséges személyei, amiknek programját immáron John korábbi munkatársai, Julie (Grace Gummer) és Charlie (Tyler Hilton) folytatnak, amíg valami igazán balul sül el.

Már az előző évad kritikájánál is megírtam, hogy szellemek, ufók, robotok és kormányzati lázadás igen sok szál egyetlen szériában, pláne ha mindez ugyanolyan erősséggel bír. Bár a második évadra kiderült, hogy a szellemek valójában az idegenek trükkjei voltak, ez sem segített a történet túlzsúfoltságán, mivel ebben a szezonban behozták a kormányzati összeesküvés-elméleteket.

extant-s02-1

A castingon is sokat változtattak, Goran Visnjicet kiírták a történetből (szerencsére), helyette behoztak két hasonlóan sármos kvalitásokkal rendelkező színészt (hello Walking Dead rajongók!), de a történet ésszerűtlenségein semmilyen nagyágyú színész sem tudott volna segíteni. Igen, a széria az alapsztorin csúszott el, látszik, hogy a készítőknek ötletük sem volt, hogy mire akarják kivinni ezt az egészet, és a sorozatfinálé lezárása is egy hasonlóan lapos és hiteltelen ötlettel zárult.

Minden epizódban történt valami, amivel el akarták hitetni a nézőkkel a nagy csavarokat, de valójában ezek mindegyike kiszámítható volt, és úgy tűnk már a színészek is unták az egészet – a végére Berry sem próbált meg színészkedni, csak folyton bánatos pofival ment végig a jeleneteken.

extant-s02-2

Az Extant, vagyis itthon A létezés határa címet viselő sci-fi minden csak nem jó, és nem sci-fi, egy tudományosnak beállított katyvasz, nagy nevekkel, és semmi tartalommal!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .