Vannak vígjátékok, melyek végigkísérik életünket, és újra meg újra elővesszük őket: bár fejből tudunk minden poént, szófordulatot és csavart, mégis ugyanolyan jóízűen nevetünk fel, mint az első alkalomkor. Számomra a Fészkes fenevadak egy ilyen film, és nem mellesleg még imádnivaló állatok is vannak benne – A hal neve: Wanda nevettetői visszatérnek, mindenki legnagyobb örömére!

feszkes.fenevadak.3

Willa Weston (Jamie Lee Curtis) sikeres üzletasszony, aki még sikeresebbé akar válni, így elvállal egy állást a híres Rod McCain (Kevin Kline) cégbirodalmában, arra azonban nem számított, hogy mire odaér átvenni új munkakörét, addigra eladják feje felől a céget. De Willát nem ejtették éppen a feje lágyára, így kapva kap az alkalmon, hogy egy kedves angol városka állatkertjének igazgatója legyen, és felvirágoztassa a helyet. De McCain szabályrendszerében nehéz jól dolgozni, hiszen minden új egységnek meghatározott profitot kell termelnie.

Willa munkáját ráadásul nehezíti Rod fia, a kissé félkegyelmű Vince (Kevin Kline), aki ráadásul állandóan közeledik a nő felé. Azonban Willának már korábban megakadt a szeme az állatkertbe áthelyezett kereskedelmi vezetőn, Rollo Lee-n (John Cleese), aki elhivatottságáról és nem-hétköznapi fegyelmezési módszereiről híres. Az állatkert és az állatok is veszélyben vannak, ha csak nem történik valami nagy csoda, vagy éppen egy rendkívül marketing ötlet.

Bár így leírva elég egyszerűnek tűnik a történet (és valamiképpen az is), de ez egy olyan utazás, ahol az út sokkal fontosabb, mint a megérkezés. A történet végig fenntartja a figyelmet, hiszen olyan különálló szálak futnak a háttérben, amikben minden apróság számít, miközben a humor szintje egy pillanatra sem csökken. Az állatok egyszerűen imádnivalóak, egyszerre cukik, betanították és valósak. A készítők pedig visszatértek egy olyan alaphoz, amit ma már igen ritkán használnak ki: a háttérben is akadnak viccek és érdekességek, így pedig egy teljesen új réteget adtak a filmhez.

A kezdetben különálló személyiségek valamelyest összecsiszolódnak, a közöl cél pedig komoly egységgé kovácsolja őket. A szereposztást kizárólag dicsérni lehet: Jamie Lee Curtis egyszerre szexi elnöknő, okos üzletasszony és elhivatott állatbarát; John Cleese egy mogorva és rendkívül nyugodt ember képét játssza, ám valójában kenyérre lehet kenni, és akkora a szíve, hogy egy egész állatkert elférne benne. Kevin Kline kapta talán a legnehezebb szerepet, hiszen neki egyszerre kellett eljátszania Rodot, a kegyetlen apát és cégtulajdonost, illetve a szeretetre vágyó és rendkívül kanos fiút is.

feszkes.fenevadak.4

A Fészkes fenevadak mindenki számára tökéletes választás szerethető karaktereivel, elsöprő humorával és a profitról alkotott kíméletlen kritikájával!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .