Már két héttel a rendezvény előtt nem bírtam magammal: nézegettem az oldalon az egyre csak bővülő előadás listát, boldog-boldogtalannak mondogattam, hogy mondjanak le minden programot aznapra, mert akkor jönniük kell. Végül eljött a várva várt nap, felpattantam a villamospótló buszra, ami nagyjából elvitt arra a helyre, ahol megrendezésre került a Hungarocon.

hungarocon5

De mindent az elejéről: a hivatalos megnevezésben ez egy elsősorban Sci-Fi találkozó, de sokkal inkább emlékeztet egy hatalmas, családias olvasztótégelyre. Nincs széthúzás vagy ellenségeskedés a különféle fandomok között, megférnek egymás mellett a Star Wars és a Star Trek rajongók, vagy éppenséggel az animék és a Fantasy műfaj szerelmesei, és egy ilyen környezetben természetesen nagyok az átfedések – nem találkoztam olyan személlyel aznap, akit csak egy dolog érdekelt volna a rendezvény lehetőségei vagy az előadók témái közül.

hungarocon2

Ha már témák és előadók: bár a nyitástól számítva kissé későn érkeztem, azért jó volt látni/hallani régebben megismert előadókat, mint például On Sai, akinek roppant eredeti témával foglalkozó könyvsorozatáról hallhatott a nagyérdemű vagy éppen bloggertársam, Orlissa beszámolóját a Marvel képregényekben lévő kulturális sokszínűségről tartott. Személyesen én annak örültem a legjobban, hogy nem kevés olyan személy akadt, akik érdeklődve hallgatták a zombikról szóló előadásomat, és boldogságomat csak az árnyékolta be, hogy így sajnos lemaradtam a Csillagkapu szinkronosaival folytatott beszélgetésről – mivel egy időben
kerültek megrendezésre.

hungarocon4

Természetesen az alagsorban lévő csapatok is emelték rendesen az esemény színvonalát: jó volt egy korábbi TimePass után újra találkozni a Sárkányeszme írójával, sőt, még a rajzolóval is volt szerencsém egy hosszabb beszélgetést kezdeményezni. A szintén korábbról már ismert Doctor Who és a Supernatural Teamet is jó volt kint látni, arról meg szó se essen, hogy mindenki haza akarta vinni, a zenélő és irányítható R2-D2-t.

hungarocon1

A Cosplay versenyre most nagyon sokan jelentkeztek, és örömmel láttam, hogy mindenki komolyan vette, de közben jól szórakozott. Itt is azért volt változatosság , tehát láttam Steampunk stílusú Adventure Time szereplőket, Noctist a Final Fantasyból vagy éppen egy Suicide Squad-os Jokert. A nagy színpadon megrendezett Geek Kerekasztal pedig olyannyira interaktív lett menet közben, hogy a kezdeti hét fő az előadás végére kilenc fősre növekedett, de egy pillanatra sem állt meg a véleményezés vagy a tapasztalatcsere.

hungarocon3

Mindent összevetve egy élményekkel gazdag szombati napot tudhat a Hungarocon teljes népe maga mögött, legyen az egyszeri néző vagy főszervező. Mindig vannak új témák, új érdekességek új emberek és én csak azt remélem, hogy az elkövetkező években hasonlóan színvonalas és családiasan meghitt lesz ez a rendezvény.

Képek forrása: Ekultura

 

 

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .