bigbang10-2-1

Miután az évadpremier nagy hibája az volt, hogy túlságosan sok karakterrel akart sztorit csinálni, reménykedtem benne, hogy a második rész erősebbre sikerül majd. Hát…

Howardék beszámolnak Leonardéknek a tábornok látogatásáról, és arról, hogy a katonaság képviselője találkozni akar velük a tanulmányukat illetően, ami persze nem kis pánikot vált ki a srácokból, akik még odáig is elmennek, hogy beszélnek egy ügyvéddel. Ezek után, mint arra persze számítani lehetett, a találkozó nem zajlik le zökkenőmentesen. Ezzel egyidőben Bernadette ki van akadva, mert a munkahelyén az emberek valahogy megtudták, hogy terhes, és attól tart, hogy emiatt nem fognak nekiadni egy kutatási projektet. A valódi baj azonban az, hogy a hír, azzal ellentétben, amit Bernie hisz, nem egy rosszmájú kollégától, hanem Pennytől szivárgott ki.

bigbang10-2-2

Na szóval… Talán kezdjünk egy olyan ténnyel, amit nem hiszem, hogy sokan ismertek: a TBBT-t élő közönség előtt veszik fel (nem ez a titok), ami azt jelenti, hogy ezekről a felvételekről bizony vannak beszámolók, így a szemfülesek már hetekkel azelőtt megtudhatják, hogy mi lesz a sorozatban, hogy leadnák az egyes epizódokat. Én személy szerint utoljára még a szezonpremier előtt kerestem rá a dologra, akkor már négy epizód részletes ismertetőjét lehetett végigolvasni. Ám az, hogy én ezt meg is tettem, lehet, hogy hiba volt a részemről, mert a beszámolók bizonyos elvárásokat keltettek bennem, amiknek az epizódnak csak tessék-lássék módon sikerült megfelelnie. Például volt egy jelenet, amit a beszámoló alapján a rész legjellegzetesebb szcénájának gondoltam, ez azonban gyakorlatban közel nem sikeredett olyan vicces (pedig vicces volt), mint amire számítottam.

De visszakanyarodva magához a történethez, szóval egy szálon továbbra is megy a katonasági-sztori felvezetése, a tábornok, aki meglátogatta a srácokat, viszont már közel nem ütött akkorát, mint először (talán azért, mert ő egyedül ténylegesen normális a bagázsból). Azonban mikor a srácok készültek a találkozóra, ott sikerült pár jó poént bevinni, főleg Howard és Raj részéről. A végkifejlett viszont nem volt olyan erős, és talán az utolsó jelenet is jobb lett volna, ha kicsit rövidebbre vágják. Az viszont érdekes lesz, hogy hogyan mennek innen tovább.

bigbang10-2-3

A lányok szálánál is a felvezetés lett az erősebb, bár itt meg úgy éreztem, hogy egy kicsit túlsarkították a dolgokat – értem én ezalatt, hogy például amikor Penny bevallja Amynek, hogy hazudott, ott egy fokkal visszább vehettek volna az abszurdásgból. Ám amíg Amy és Penny még így is kifejezetten cuki volt, Bernadette reakciói egyáltalán nem tetszettek. Vagyis az eleje, amikor aggódik a munkája miatt, és kifejti, hogy milyen nehézségekkel kell szembe néznie azért, aki (itt szeretném megjegyezni, hogy itt viszont volt egy nagyon jó sor a férfiak ágyékkörnyékéről), az betalál, és egészen megható, csak később siklik ki az egész. Ugyanis amíg az előző szezon képes volt kedvesen viccelődni Bernie terhességével, addig most néha kész kis szörnyet csináltak belőle, amiből, remélem, a későbbiekben visszavesznek majd.

Szóval összességében voltak jó poénok, sőt, jó meglátások is, pár dolgot viszont túlhúztak, miközben mások meg nagyobb hangsúlyt is kaphattak volna. Szóval lesz itt még lehetőség finomhangolásra.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .