Míg Hollywoodban már lassan egy évtizede tart a remake gyártás, addig a televíziós csatornák csak mostanság kóstoltak bele ebbe a műfajba – cserébe igyekeznek is minél hamarabb letudni a lemaradást –, ennek pedig „áldozatul esett” a nagysikerű akció-kaland sorozat, a MacGyver is.

Angus “Mac” MacGyver (Lucas Till) a DSX speciális ügynöke, olyan feladatokat végez el, amit sem a CIA, sem az FBI sem egyéb nemzetközi szervezet nem tud elintézni. Mac egy remek csapattal dolgozik együtt, legjobb barátja és egyben társa, Jack Dalton (Geaorge Eads) mindig fedezi Mac hátát, és vele tart akkor is, mikor felforrósodik a helyzet. Elemzőjük pedig a technika zseni, Nikki (Tracy Spiridakos), aki egyben Mac barátnője is, és aki műholdak és bitek segítségével védi a fiúkat. A hármas azonban bajba kerül, mikor egy fegyverkereskedőtől próbálják ellopni az új biológiai fegyvert, amit éppen vásárra kívánt adni, és ez egyikük életébe is kerül.

Három hónappal később Mac életébe ismét betoppan a főnöke, Patricia Thornton (Sandrine Holt), aki visszahívja egyik legjobb ügynökét, hogy a férfi elkaphassa társának gyilkosát. Ehhez azonban fel kell törniük egy védett laptopot, miközben meg kel találniuk azt az embert egy nagyvárosban, aki már tesztelte is a halálos biológiai vegyszert egy csapat kutatón, Grönlandon. Az óra ketyeg, és ami ezúttal Macre vár, az több mint egy szimpla rablási ügy.

Nagy rajongója voltam a MacGyver sorozatnak, kábé mint mindenki akkoriban, így nem meglepő, hogy azonnal lecsaptam a remake-re. Ugyan tartottam egy kicsit tőle, de meg kell hagyni, az alkotók ügyesen átemelték a főszereplő képességeit a modern világba. A régi szériában még a MacGyvert alakító Richard Dean Andersonnak még nem kellett megküzdeni a térfigyelő kamerákkal vagy a tenyérleolvasókkal, a huszonegyedik századi énjének azonban meg kell.

macgyver-s01-e01-2

Ügyesen csempészték vissza a tévéképernyőre a klasszikus gémkapoccsal mindent kinyitó hétköznapi hőst, ráadásul egy ötletes csavarral egy nagyobb, átívelő szálat is adtak a számára – pedig korábban még láttam lelki szemeim előtt, ahogy belekötök ebbe a klisébe, erre a készítők áthúzták a számításom, remélem, hogy a közeljövőben is hasonló trükkökre számíthatok.

macgyver-s01-e01-4

Nekem elnyerte a tetszésemet a széria, bár akár hívhatnák a szereplőt bárkinek is, nem feltétlenül volt szükség a MacGyver névre, de ez már inkább a marketing felé hajlik, nem pedig kritika. Biztosan be fogom darálni a sorozat teljes évadát, de annyira nem nyűgözött le, hogy hetente referáljak róla. Mindenesetre jó egy kicsit nosztalgiázni, miközben valami újat is lát az ember. A klasszikus képsorokért és idézetekért pedig örök hálám az alkotóknak!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .