Ezen a héten igazán izgis eseményekkel várta a nézőit az American Horror Story. Kicsit már én személy szerint igényeltem is ezt, mert bár az első két rész sem volt rossz, ideje volt valami komolyabb történésnek is.

ahsvi12

Miután Lee kislánya eltűnt az erdőben, mindenki a keresésére indul és a rendőrséget is bevonják. A csöppség azonban sehol, mindössze néhány furcsa bizonyítékra bukkannak, aminek hatására Lee-ből előjön a kopó. Ráadásul a bizonyítékok mellett még valami sokkal furcsábbra is bukkannak, ami sok jót biztosan nem fog hozni. A keresés azonban nem könnyű, és amikor felbukkant az exférj, ő még tovább nehezíti is az egészet. Mindezek ellenére úgy tűnik, van remény: felbukkan egy furcsa férfi a házban és a jelek szerint ő nagyon is tisztában van azzal, hogy mi folyik itt. Habár Shelbyék meglehetősen szkeptikusan fogadják a segítségét, be kell látniuk, hogy nincs más remény, a rendőrség ugyanis nem töri nagyon magát, a helyiek pedig szeretnék őket inkább kívül tudni a köreiken. A találkozás azonban olyan dolgokat hoz, amit az újdonsült városlakók még a legmerészebb álmaikban sem gondoltak.

ahsvi11

Az a nagy büdös helyzet, hogy nekem Lee exférje egyre inkább az idegeimre megy. Én megértem, hogy nem igazán volt oda annak idején a munkamániás, gyógyszerfüggő felesége dolgaitól, viszont az állandó hisztijei kezdenek kiborítani. Persze, alkalmasint jogos, hogy kiborul – például amikor Flora furcsa és ijesztő dolgokat mond –, de ez nem váltztat a tényen, hogy férfi létére úgy rikácsol állandó jelleggel, mint valami primadonna. Kezdem érteni, hogy Lee miért ennyire pasis… Viszont mindez azt jelenti, hogy a színész remek munkát végez, hiszen bizonyos szereplők nem azért vannak, hogy szeressük őket, hanem pont az ellenkezőjéért.

ahsvi9

Az új pasas kifejezetten érdekes. Viszont nagyon érdekelne, hogy miért nem akadt ki senki azon, hogy ő ott van a házban. Jó, nem mondom, hogy tárt karokkal fogadták, de azért ha az én pecómban megjelenne valaki, akit nem is engedtem be, akkor nekem aztán halál mindegy lenne, hogy segíteni akar, vagy nem, kidobnám az ablakon. Mert hát mégis mit keres az én házamban!? Sztori szempontjából persze szükség van a karakterére, de azért őt szebben is be lehetett volna hozni, nem kellett volna ezt ennyire illogikus módon.

Minden spoiler nélkül sok kérdést vetett fel bennem ez az epizód. Amit egyébként nem negatívumként említek, mivel arra apellálok, hogy ezekre a kérdésekre idővel választ fogunk kapni – mint ahogy az eddigi évadokban is így volt mindig. De most, hogy egy kis szeletkét feltártak abból, hogy mi okozza a furcsábbnál furcsább eseményeket Shelby körül, azért nagyon foglalkoztat néhány dolog. Egyrészt nem gondolnám, hogy az ottani lakosok nem tudnak minderről. Sőt, gyakorlatilag ezeknek az eseményeknek a fényében őket sokkal kevésbé tartom ijesztőnek, mivel már tudhatjuk, hogy nem ők jelentik a veszélyt. Azt azonban mégsem hiszem valahogy, hogy felebaráti jószándékból akarják elüldözni az új családot, mert egyszerűen nem tudom elképzelni sem, hogy ezek az emberek bármit is tesznek idegenekért csupa szívjóságból.
ahsvi10

Azt hiszem, a kis bemelegítős első két rész után szépen befolytunk a szokott mederbe. Pörögnek a történések és minden egyes információval csak gyarapodnak a kérdések, amikre várhatjuk a választ. És nyilvánvalóan meg is fogjuk kapni őket – idővel. Ezt így kell csinálni, kérem szépen.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .