69b0c7b199e5eae19068d346217640e4-the-magnificent-seven-1474907919 Ismét egy újrafeldolgozás, amihez nehéz úgy hozzányúlni, hogy az ember ne hasonlítgassa össze az eredeti művel. Én viszont azt nem láttam, úgyhogy úgy tudtam hozzáállni, mint különálló mű, így nálam a film, hogy úgy mondjam, tiszta lappal indul.

A történet szerint Rose Creeket, a földművesek lakta kisvárost a markában tartja és terrorizálja egy hírhedt iparmágnás, aki úgy akarja megkaparintani a térséget, hogy a helyieket bőven értéken alul kivásárolja és elküldi, az ellenszegülőket pedig lemészárolná. A település egyetlen tökös lakosa, Emma Cullen (Haley Bennet) összeszedi a lakosok minden vagyonát, és útnak indul, hogy felbéreljen valakit a védelmükre. Így hozza össze a sors Sam Chisolmmal (Denzel Washington), a törvényszéki fejvadásszal, aki elsőre nagyon vonakodik elfogadni az ajánlatot, majd hirtelen mégis beadja a derekát, és ígéretet tesz, hogy végrehajtja a lehetetlent, és elűzi a temérdek elnyomót Rose Creekből. Ehhez csapatot toboroz régi ismerősei, és néhány hírhedt fenegyerek közül, akik mind kissé lecsúszott, öldöklésben profi fickók. Feladatuk, hogy felfegyverezzenek egy rakás telepest, akik azt se tudják, a puskának melyik végével kell lőni, és kieszelni egy taktikát, amivel esélyt kapnak a győzelemre a hatalmas számbeli fölénnyel szemben.rs-237328-the-magnificent-seven

Bevallom, annyira nm voltam lelkes az elején, de a barátom biztatására mégis megnéztük moziban. Ami elsőre lejött: egy menő western, sok poénnal, jó színészekkel, sokféle karakterrel és rengeteg vagány lövöldözéssel. Persze a felszín alatt megbújnak azért hibák, de összességében véve semmiképpen nem mondható rossz filmnek.

Sőt, mint moziélmény, nekem nagyon tetszett, és egyáltalán nem bántam meg, hogy fizettem érte. Izgalmas volt, nem ismertem az eredetit, így tudott újat mutatni, szurkoltam, izgultam, vártam, mi fog történni, egy percig sem unatkoztam.magnificentseven_clip_nightmares

Azért  karaktereket megfigyelve kibukik néhány szépséghiba is. Kezdjük mindjárt a motivációjukkal, ami látszólag a hetek közül senkinek nincs, és a végére kiderül, hogy Chisolmon kívül tényleg senki nem tud felmutatni semmi értelmes indokot. Annyira egyikük élete sem pocsék és félrecsúszott, hogy csak úgy vállaljanak egy küldetést, amin elég valószínű, hogy majd jól meghalnak mind, mégis gondolkodás nélkül belevágnak, mintha csak egy szokásos heti teendő lenne. Végig nagyon lazán állnak az egész helyzethez, és habár komolyan segítenek és öldökölnek, mindenből viccet csinálnak.

Hiába van olyan sokféle karakter, nagy részük csak szépen ki lett húzva a sztereotipikus western karakterek dobozából. Az indián, aki elhagyta a törzsét, és inkább a fehérek harcát vívja, a késsel halálpontosan dobálózó, szótlan ázsiai, az öreg, kövér, kifáradt vén medve, akinek minden mondatából az jön le, hogy “Öreg ember nem vénember”, Chris Pratt pedig pontosan ugyanazt a szerepet játssza, mint a Galaxis őrzőiben. Persze ennyi karaktert egy egyrészes filmben nem lehet úgy felvonultatni, hogy mindegyiküket részletesen bemutassa és kidolgozza, ezért a sztereotípiák valamilyen szinten indokoltak is, hiszen ezeket ismerjük, és a ki nem mondott dolgokkal ki tudjuk egészíteni őket, így nem maradnak hiányosak.the-magnificent-seven

A látvány egészen fantasztikus, szép a díszlet senki nem túl tiszta és gyönyörű a szerepéhez képest, a robbanások hihetőek és a tájak is remekül néznek ki.

Összességében mondva nem egy világmegváltó újdonságot hozó csoda, de igenis jó film, szórakoztat, izgalmas, vicces és látványban sem utolsó. Rengeteg a jópofa karakter, mindenki találhat közöttük egyet, akit igazán megkedvel. A westernek kedvelőinek mindenképpen ajánlom, de azoknak is, akik szeretik a nevetést és az eseménydús filmeket.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .