Nem hittem volna, hogy valaha ilyet mondok egy Netflixes vagy egy képregényes sorozatra, de esküszöm, ez volt az egyik legunalmasabb, leg semmitmondóbb pilot, amit valaha láttam – pedig nem keveset láttam!

Luke Cage (Mike Colter) Harlem peremterületén lakik, feketén dolgozik, ráadásul két állásból sem tudja fenntartani magát. Luke Cage ugyanis bujkál, a múltja folyton visszarántja, a régi emlékei előretörnek, és ezáltal nem tud a jövőre koncentrálni. Arra a jövőre, ahol végre kiteljesedhetne, és titkolt erejét is bevethetné a jó szolgálatában. Ám egyik éjjel a megszokott mosogatói állásából kiviszik a pulthoz, ahol találkozik egy nővel, és ez mindent megváltoztat az életében. Luke Cage végre kiáll magáért és a világért, jóként a rosszakkal szemben, legyenek akár árnyak vagy politikusok.

Tudom, hogy már a Jessica Jones-ban bemutatták a nézőknek Luke Cage-et, de nem ártott volna, ha a saját sorozatában is megtudhatna a néző róla pár dolgot, többet, mint az az elejtett három mondat a fodrászatban. Mike Colter kellően nagydarab és délceg ahhoz, hogy elhiggyük neki az erejét, azonban a pilotban semmi komolyabb színészi teljesítményt nem nyújtott sajnos, pedig már A férjem védelmében megmutatta, hogy van benne kurázsi.

Számomra örömteli meglepetés volt, hogy Theo Rossi is szerepel a sorozatban – ő volt a kedvencem a Sons of Anarchy-ban –, és remekül hozta a kedélyes modorú, előzékeny gengsztert, akivel illik vigyázni. Alfre Woodard pedig most is, mint mindig remekül alakította a hataloméhes nőt, aki mindenkit a markában tart. Az első évad valószínűleg végig Luke Cage kettősségén fog alapulni, miközben láthatjuk őt kibontakozni, na meg persze elintézni a rosszfiúkat.

A Luke Cage stáblistájára igazán nem lehet panasz, de az első epizódnak nem sikerült túllépnie a megszokott gengszetrfilmes kliséken, aminek köszönhetően sok jelenet mesterkéltnek és hatásvadásznak hatott, mint sem valódi karakterdrámának. Az epizód végi nagy pusztítás pedig egyáltalán nem illett bele ebbe a kicsit sötét tónusú, lassú kimenetelű történetbe.

Ha nem egy Netflix és Marvel közös produkcióról lenne szó, bizony ezzel a pilottal kaszálnám is a szériát, de a mindkettő csapatnál megtanultam, hogy az elején mindig döccenőkkel indulnak, és hagyni kell nekik időt a kibontakozásra – és a Fox (#wheresserenity?) csatornával szemben nekem van hitem, így biztos, hogy egyszer bedarálom a Luke Cage-et is, és ezt javaslom mindenkinek!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .