Minden gyengém, ami a zombis, de a játékok valahogy még azon belül is olyan kivételek, ami miatt bátran shotit ragadok. Bár sokaknak az a véleménye, hogy az utóbbi négy vagy öt évben teljesen felélte a játékipar ezt a témát, az újabb és újabb darabok, amik cikkünk tárgyai is, ezt bizonyos mértékben megcáfolják.

dayz

4.Days Gone
Valószínűleg a SIE Bend Studio kis gyöngyszeme lesz az egyetlen olyan játék amivel nem tudok majd játszani, hiszen ez a kis szépség jelenleg csak ps4-re lesz kint, és ha lesz is más médiumra, az nem ma lesz. A Days Gone hangulatát leginkább a The Last of Us-hoz tudnám hasonlítani, csak itt zombikkal. Itt is elsődleges a túlélés, a csapatba
verődés, valamint itt nem egy teljesen általunk megkreált karaktert fogunk majd irányítani, hanem egy adott szereplő lesz a középpontban.

days-gone

3.H1Z1
Lehet hogy erről már korábban ejtettem némi szót, erről a tavaly kijött példányról de ha nem – akkor itt most pótolok. Hasonlóan a nagy előd DayZ-hez, itt is van egy open world, amit belehet járni, gyűjtögetni, valamint harcolni az élőholtakkal és persze egymással. Ez is, akárcsak a lentebb kettő korai hozzáféréssel próbálja csalogatni a vállalkozó kedvű bloggereket és egyéb játékosokat, de a steames ár az azért nincs teljesen arányban azzal, amit kapunk érte.

h1z1

2.Miscreated
A CryEngine alapú játékok egy újabb szép darabját dobta elénk az élet Miscreated néven, ami jó mmo lévén hatalmas bejárható területtel rendelkezik és a legjobb az egyébként szépen kialakított craftolási és építési rész mellett az az, hogy sosem lehetünk teljes biztonságban. Ha nem az élőholtak támadnak ránk, akkor a vadállatok
vagy éppen néhány ellenséges játszótárs, aki nagyon szeretné megkaparintani a nálad lévő felszerelést.

miscreated

1.Lifeless
Nem tudom miért, de az eddig felsoroltak közül ez tetszett meg a legjobban. A Lifeless még nem teljes, rendesen fejlesztés alatt még jó pár része a világának, és nincsenek is kimondottan sokan a szervereken, de még így is a játék több nézésre is nagyon intenzívnek tűnik, meglepően sok – de azért nem elkényeztető – a fegyver, a töltény és az étel/ital, de a gyógyszer például ritkaságszámba megy. A DayZ-hez hasonlóan itt is figyelni kell az éhségre és a szomjúságra, és külön pont jár azért a Lifelessnek, mert itt a fentebb említetthez hasonlóan, ha megfelelőek az fentebb említett értékek, akkor sokkal gyorsabban (de nem extra látványosan), magától is képes gyógyulni a karakterünk.

lifeless

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .