Amióta csak befejeződött az első széria, vártam azt a pillanatot, hogy újra billentyűket ragadva írhassak az Ash vs. Evil Deadről, és hála az égnek, most elérkezett ez a pillanat is. Hölgyek, hímek és démonfajzatok, következzék az őszi szezon legjobban várt folytatásának első része – a Home.

ash-vs-evil-dead-s02e012

Nos, az első pár percben kapunk egy kis visszautalást az első évadra, annak is főleg a végére, hogy Ruby (Lucy Lawless), hogyan  verte át Ash-éket, majd végül minden rendeződni látszott – de megnyugodhatunk, csak látszólag, ugyanis a gyorstalpaló után már azt látjuk, hogy Ruby menekül a “gyermekei” elől, akik valami miatt most nem hajlandóak engedelmeskedni neki, és a könyvet akarják. Ruby, jobb ötlet híján, segítséget kér Ash-től, aki sok mindent akar a nőszeméllyel tenni, csak megvédeni nem. végül persze a démonok hívó szavára (vagy inkább dalára) Ash visszatér a szülővárosába, hogy ott essen neki az túlvilági lények hadának.

ash-vs-evil-dead-s02e013

Bár egy kissé féltem attól, hogy esetleg valami banális dolgot találnak ki nyitánynak, de a Home egy remekül sikerült átkötés lett az első évad lezárása, és a második előkészítése szempontjából. Már nagyon hamar megkapjuk az egész évadon valószínűleg átívelő problémát, amit persze csak láncfűrészes csülökharccal és a démonirtó pengével lehet majd megoldani. Kelly (Dana Delorenzo) és Pablo (Ray Santiago) is időközben remekül belerázódtak az ölésbe, valamint a korábban a fiúnál behozott misztikus, hallucinációs szálat is remekül beaplikálta a rendező.

ash-vs-evil-dead-s02e011

Ami külön érdekes volt, az Ash szülővárosának és annak lakóinak a bemutatása: megismerkedünk Ash apjával, Brock-al (Lee Majors), korábbi ismerőseivel, különös tekintettel a korábban kicikizett, most sheriff Thomas Every-vel (Stephen Lovatt), aki a korábban elszenvedett sérelmeit dobálja vissza marcona harcosunkra, ahelyett, hogy segítene neki.

ash-vs-evil-dead-s02e014

Ritkán mondok ilyet, de teljes egészében megvagyok elégedve az új epizóddal: ugyanolyan pörgős és véres, mint az első és a stílus is hű maradt az alapokhoz. A látvány és a démonaprítás már kéz a kézben is a lehető legbizarabbak (egyben legjobbak) az egyik démon által énekelt “Ashy Slashy” pedig már csak hab volt a tortán.

ash-vs-evil-dead-s02e015

Remélem a többi rajongó hozzám hasonlóan élvezte a Home-ot, és nagyon várom már a következő részt, ami a The Morgue névre fog
hallgatni.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .