No Tomorrow -- "Pilot" -- Image Number: NOT101c_0139.jpg -- Pictured (L-R): Joshua Sasse as Xavier and Tori Anderson as Evie -- Photo: Eddy Chen/The CW -- © 2016 The CW Network, LLC. All Rights Reserved.

Mindenkinek megvan a maga stiklije, a lényeg csak annyi, hogy megtaláld azt az embert, akinek a stiklije passzol a tiédhez.

Egy dolgot mindenképpen el lehet mondani Evie (Tori Anderson) éltéről: biztos lábakon nyugszik. A lány mindig biztosra játszik, jelenlegi – hát, nevezzük a pasijának –, a szóval a jelenlegi pasija olyannyira kockázatkerülők, hogy az már unalmas, a munkahelyén is inkább marad a rutinfeladatoknál, semmint hogy megpályázna egy izgalmasabb pozíciót, és arról a szexi pasiról, akivel egyszer a piacon találkozott, is csak álmodozik, ahelyett, hogy felkutatná. Ekkor azonban közbeszól a sors, és Xavier (Joshua Sasse) – a szexi pasas a piacról – egy csomagját véletlen Evie-nek kézbesítik ki. A lány hát felkeresi a srácot, aminek nyomán nem csak, hogy kiderül, hogy a srác is vonzódik hozzá, hanem Evie arra is rádöbben, hogy nagyon vonzó számára Xavier carpe diem/ragadd meg a napot életstílusa. Ám ekkor jön a csattanó: Xavier azért él így, mert megingathatatlanul hiszi, hogy nyolc hónap múlva itt a világvége.

notomorro2

Kezdésként két dolgot szeretnék leszögezni: egy, én ezt elsősorban Joshua Sasse miatt néztem meg – gyakorlatilag az, hogy ő benne van, elég indok volt számomra ahhoz, hogy nekiessek; és kettő, alaphelyzetben elég szkeptikusan állok a romantikus vígjátékokhoz, mert az ilyen jellegű filmek nagy hányada sajnos elég banális. Viszont most, hogy ezt a két dolgot tisztáztuk, minden további késlekedés nélkül kijelenthetem: ez baromi jó volt!

Talán vágjunk rögtön a dolgok közepébe, és kezdjünk az üzenettel: az a baj világgal, hogy annyira lefoglal minket az, hogy létezzünk, hogy elfelejtünk élni – vagyis inkább Élni, így, nagybetűvel. Ebben a problematikában Evie és Xavier a skála két szélét képviseli: Evie túlságosan biztosra játszik, a rend és a kötelesség tölti ki az életét, és emiatt nem marad hely a kockázatnak és az élvezeteknek, még Xavier felrúg minden, a társadalom által írt szabályt, viszont az élete minden pillanatát kiélvezi, és másokat is erre biztat. És azért baromi jó, hogy ez a két karakter így összekerült, mert képesek befolyásolni egymást, és így együtt megtalálni az arany középutat.

notomorrow3

De ha félretesszük ezt az üzenetet, a két karakter akkor is jó együtt. A kémia remekül működik kettejük közt, jó nézni őket, és, szerencsére, úgy néz ki, a sorozat nem arról fog szólni, hogy szenvednek, vajon összejöjjenek-e, hanem felnőtt emberekként fogják építeni a kapcsolatukat, amin keresztül egyénekként is fejlődnek – és mindezt vicces, könnyed, feelgood hangnemben. Jó, persze, afölött azért nem lehet elsiklani, hogy a sorozat érezhetően a női közönségnek készült: Evie-vel kéne azonosulnunk, és Xavierbe belezúgnunk, de semmi gáz, mert ez pont működik is így. Evie gátlásai mindannyiunk gátlásai, és amikor Evie legyőzi egy félelmét, akkor vele örülünk. Ezzel egyidőben Xavier az a kis hang a fejünkben, aki folyton arra biztat minket, hogy merjünk kockázatot vállalni, és hogy igenis szabad egy kicsit az élvezeteket hajkurászni. Nem mellesleg pedig Xavier tényleg jó pasi, nem csak külsőleg, hanem belsőleg is – végig nagyon szimpatikus, ahogy Evie-vel bánik, akkor is, ha éppen nagyon elszúrja a dolgokat.

Valamint még azért is jár a pluszpont, hogy nem minden fenékig tejfel: mindenkinek megvannak a maga hibái, és ez bizony konfliktusokat fog okozni a kapcsolatban, az ember életében, de ezeket a konfliktusokat meg lehet oldani (bár kíváncsi leszek rá, hogy azt a konfliktust, amit a pilot végén hoztak be, hogyan fogják kezelni). A karakterek és a szituációk amúgy nagyon emberiek, akkor is, ha szinte már paródia-szintig vannak sarkítva, és ez megint csak vonzóvá teszi a sorozatot.

No Tomorrow -- "No Crying in Baseball" -- Image Number: NOT102c_0187.jpg -- Pictured (L-R): Joshua Sasse as Xavier and Tori Anderson as Evie -- Photo: Diyah Pera/The CW -- © 2016 The CW Network, LLC. All rights reserved.

Most komolyan, maximum annyiba tudok belekötni, hogy a sztori elméletileg Seattle-ben játszódik, és ehhez képest sok helyen nagyon jellegzetesen kaliforniai a táj – de aztán ennyi, slussz-passz.

Szóval a No Tomorrow-nak sikert megpendíteni a szívem húrjait – nagyon erős kezdés volt ez, és remélem, hogy a sorozat a továbbiakban is tudja majd hozni ezt a színvonalat. Ezt ellenőrizni is fogom.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .